Baba Ganouche

3
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aubergines en bak circa 30 minuten totdat ze mooi zacht zijn. Pel en snijd de knoflook. Laat de aubergines afkoelen en snijd fijn. Pers de citroen. Draai de aubergine samen met de knoflook, tahini, yoghurt, zout en het citroensap fijn in de keukenmachine. Doe het mengsel in een serveerschaal en strijk glad met een natte lepel. Decoreer de schaal met olijfolie, paprikapoeder (of zataar) en verse munt.

Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Live Travel.

Ingredienten

4
Personen

Baba Ganouche

  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 5 el tahini
  • 3 el volle yoghurt
  • zout
  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse muntblaadjes
Geef je waardering
3