Aziatische rijstsalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

Breng de rijst met alle ingrediënten aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spreid de rijst breed uit op een schaal om de rijst af te laten koelen. Verwijder de kardemom, kruidnagel en kaneel.

 

Rijstsalade

Roer de taugé door de rijst.

Rooster de cashewnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan.

Leg de doperwten in de peul op de bbq en pof ze in circa 4 minuten. Laat de doperwten even afkoelen, haal ze uit de peul en voeg ze toe aan de salade.

Meng de rozijnen, taugé en cashewnoten met de rijst. Besprenkel met de olijfolie en het sap van de citroen. Pluk en hak de koriander en strooi over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Rijst

  • 250 g basmatirijst
  • 375 ml water
  • 4 kardemompeulen
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl kurkuma

Rijstsalade

  • 75 g cashewnoten
  • 500 g verse doperwten (in de peul)
  • 75 g rozijnen
  • 100 g taugé
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 0.5 bosje koriander

Extra nodig

  • BBQ
Geef je waardering
0