Aziatische biefstuksalade met noedels & biefstuk met pepersaus en rucolastamppot

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aziatische biefstuksalade met noedels 

  • Halveer en pers de limoenen uit. Roer het limoensap met sesamolie, sojasaus en honing tot een dressing.
  • Breng water aan de kook. Kook de noedels in circa 4 minuten gaar en spoel koud.
  • Giet een derde van de dressing over de gekookte noedels. Meng de rest van de dressing met de mayonaise.
  • Snijd de kool in kwarten en snijd de kern eruit. Snijd de kool fijn en meng de mayonaise erdoor.
  • Snijd munt, koriander en de rode pepers fijn en voeg toe aan de salade.
  • Smeer de biefstukjes in met sesamolie. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de biefstukjes circa 4 minuten per kant. Laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  • Snijd de biefstukjes in plakken.
  • Draai de noedels als een nestje op een bord. Serveer de salade erbij en verdeel de plakjes biefstuk over de salade.

Tip: deze salade is ook lekker met geroosterde sesamzaadjes.

Biefstuk met pepersaus en rucolastamppot

  • Schil en snijd de aardappels in blokjes. Was en snijd de prei in stukken van 5 centimeter.
  • Breng in twee pannen water met zout aan de kook en kook de aardappelblokjes en de prei in circa 12 minuten gaar en giet af.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de boter toe. Bestrooi de biefstukjes met zout en versgemalen peper en bak ze circa 4 minuten per kant. Leg de biefstukjes op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten rusten.
  • Bak de bloem in de jus van de biefstukjes. Houd een scheutje room achter en voeg de rest met de peperkorrels toe aan de jus.
  • Stamp de aardappelen. Giet er een scheutje room bij en roer de mosterd en de rucola erdoor. Breng de biefstukjes en de puree op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer de biefstukjes met de rucolastamppot en de gekookte prei. Schenk de pepersaus over de prei.

 

Ingredienten

4
Personen

Aziatische biefstuksalade met noedels

  • 2tlsesamolie
  • 4elsojasaus
  • 2elhoning
  • 3limoenen
  • 400gsobanoedels
  • 4elmayonaise
  • 1rode kool
  • 1bosmunt
  • 1boskoriander
  • 2rode pepers
  • 4biefstukken à 125 g
  • 1scheutjesesamolie

Biefstuk met pepersaus en rucolastamppot

  • 600gkruimige aardappels
  • 2preien
  • 25gboter
  • 4biefstukken à 125 g
  • 2elbloem
  • 250mlroom
  • 2elgroene peperkorrels
  • 1elmosterd
  • 300grucola

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • zonnebloemolie
  • pureestamper
Geef je waardering
0