Avocadohummus met kiemgroenten en geroosterde volkoren pitapuntjes

5
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Pers het sap uit de citroen. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan. 

Maak de avocado schoon en pureer het vruchtvlees met de kikkererwten, tahin, geraspte knoflook en citroensap. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Schep de hummus in een afsluitbaar bakje. 

Bestrooi met chiliflakes, ras el hanout en geroosterd sesamzaad en besprenkel met olijfolie.

Rooster de pita’s in een broodrooster en snijd het brood in puntjes. Neem mee in de trommel met de avocadohummus en de kiemgroenten.

Tip: Let op dat je kiemgroenten koopt die ongekookt eetbaar zijn. Maak de kiemgroenten eventueel aan met wat zout, peper en een scheutje olijfolie.

Ingredienten

2
Personen

Avocadohummus

  • 1 flinke eetrijpe avocado
  • 250 g gekookte kikkererwten
  • 1 el tahin
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 citroen
  • gedroogde chilivlokken
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Broodtrommel

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 100 g gemengde kiemgroenten
Geef je waardering
5