Artisjokken met kalf (spezzatino di vitello con carciofi)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 hour and 15 minutes totale tijd

Spezzatino di vitello con carciofi
Snijd de kalfsnek in stukjes van circa 4 centimeter en bestrooi met peper. Meng de bloem door het vlees. Snijd de tomaten klein. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie en boter in een braadpan, voeg de ui en knoflook toe en fruit circa 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak in circa 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met versgemalen peper. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Voeg de tomaten en bouillon toe en leg een deksel op de pan. Laat circa 45 minuten op laag vuur sudderen. Hak de kruiden fijn. Laat de artisjokken goed uitlekken. Voeg de artisjokharten en kruiden toe. Laat nog circa 15 minuten op laag vuur koken met de deksel op de pan.

Korstdeegkoekjes met saliezout
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de korstdeegplakjes in brede repen van circa 4 centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork veel gaatjes in. Splits het ei. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel. Snijd de salie grof en maal samen met het zout fijn in de vijzel en bestrooi het bladerdeeg ermee. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de koekjes bij de stoofpot.

Ingredienten

3
Personen

Spezzatino di vitello con carciofi

  • 800 g kalfsnek
  • 3 el bloem
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes basilicum
  • 8 artisjokharten op olie

Korstdeegkoekjes met saliezout

  • 4 korstdeegplakjes
  • 1 ei
  • 1 el grof zeezout
  • 1 takje salie

Extra nodig

  • bakpapier
  • vijzel
Geef je waardering
0