Arosto di vitello con salsa di pomodoro (Gebraden gevulde kalfsborst met tomatensaus)

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
80 minuten totale tijd

Vulling
Pel en snijd de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de knoflook een minuut. Voeg een handje spinazie toe aan de pan en laat slinken. Laat zo alle spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper en wat citroensap. Laat goed uitlekken en afkoelen. Pel en snipper de ui. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in een paar minuten zacht. Voeg het paneermeel toe en bak al omscheppend een paar minuutjes. Snijd de peterselie, bewaar eenderde ervan voor de saus en voeg de overige peterselie toe aan het paneermeel. Laat afkoelen.

Rollade vullen en braden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi het vlees lichtjes met zout en peper. Verdeel het gebakken paneermeel over het vlees. Houd 2 cm van de lange kanten vrij. Verdeel de spinazie over het paneermeel. Beleg de spinazie met plakjes provolone. Rol de rollade op en bind op met keukentouw. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad de rollade om en om aan. Voeg de witte wijn toe en zet de braadpan in de voorverwarmde oven.

Tomatensaus
Hak de olijven grof. Pel en snipper de ui. Pel en snijd knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de tomaten met sap, olijven, kappertjes en oregano toe. Laat de saus op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en evt. een schepje suiker. Schep op het laatst de achtergehouden peterselie door de saus. Braad de rollade circa 45 minuten, de kerntemperatuur moet tussen de 52 °C en 55 °C zijn. Laat de rollade zeker 15 minuten rusten alvorens het aansnijden.

Serveren
Leg de rollade op een plank. Verwijder het touw. Snijd het vlees aan tafel aan en serveer met wat tomatensaus.

Ingredienten

6
Personen

Kalfsborst

  • 1 teentje knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 450 g spinazie
  • 0.5 citroen
  • 1 ui
  • 100 g paneermeel
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1.2 kg kalfsborst
  • 200 g provolone
  • 100 ml witte wijn

Tomatensaus

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 450 g tomaten op sap (uit blik)
  • 8 zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 schepje suiker

Extra nodig

  • keukentouw
  • ovenvaste braadpan
  • kernthermometer
Geef je waardering
3