Arancini al carne

3
Gemiddeld
Arancini al carne

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Voeg in een pan de bouillonblokjes bij het kokende water.

Pel en snipper een halve ui. Verhit olijfolie samen met roomboter in een wokpan. Fruit het zachtjes aan. Voeg de rissotorijst toe. Blijf goed roeren op middelhoog vuur. Voeg de witte wijn en saffraan toe. Breng op smaak met peper. Voeg al roerend 1 soeplepel bouillon toe. Laat langzaam koken tot de bouillon verdampt is en voeg de volgende lepel toe. De risotto is klaar als de korrel zacht is. Plaats de risotto in de koelkast.

Mix voor de ragout in een keukenmachine de resterende halve ui en waspeen fijn. Pluk de selderij en pel de knoflook en blender dit ook samen met de basilicumblaadjes. Voeg alles in een pan met olijfolie. Verhit het geheel zachtjes. Voeg het gehakt toe en rul het 10 minuten. Al roerend de wijn bijschenken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het 20 minuten koken. Zet het vuur uit.

Bevochtig een soeplepel en je handen. Vul de soeplepel met risotto. Maak een gat ter grote van je duim en vul met ragout. Maak bovenkant dicht met risotto. Kneed de risotto met ragout tot een bal en rol door de bloem.

Zet een frituurpan aan op 180º C. Klop de eieren in een soepbord los. Haal de risottobal door de eieren en rol het door het paneermeel. Frituur de ballen in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de risottoballen op 4 borden.

Ingredienten

4
Personen

Arancini alla carna

  • 4 runderbouillonblokjes
  • 2 l water
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 500 g risottorijst
  • 50 ml droge witte wij
  • 2 mespuntjes saffraan
  • versgemalen peper
  • 0.5 mespeen
  • 4 takjes selderij
  • 4 basilicumblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 150 g gemengd gehakt
  • 50 g geconcentreerde tomatenpuree
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
Arancini al carne
Geef je waardering
3