Komkommersalade
Snijd
de snackkomkommers in dunne plakjes. Pel en snipper
de sjalot. Pluk en snijd de munt in fijne reepjes. Meng alle ingrediënten met elkaar tot een frisse salade.
Wortelsalade
Breng
een pan water en een beetje zout aan de kook. Schil de bospenen en snijd de
bospenen in schuine dunne plakjes. Pluk en snijd de koriander fijn. Pel en hak de
knoflook. Meng de koriander, knoflook, paprikapoeder en de azijn. Breng op
smaak met een beetje zout. Blancheer de wortels circa 2 minuten en schep uit de
pan direct bij het azijnmengsel. Laat de wortelsalade afkoelen.
Gegrilde courgettesalade
Verwarm
een grillpan voor op hoog vuur. Snijd de courgette in dunne plakjes van circa
0,5 centimeter. Gril de courgetteplakjes om en om totdat er een mooi grillstreepje
op zit. Meng de courgette met de olie en pers het knoflookteentje er boven uit.
Breng vervolgens op smaak met een beetje zout en de harissa.
Serveren
Serveer alle salades
apart in kommen.
0 reacties