Arabische salades

12
Makkelijk
Arabische salades

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Komkommersalade
Snijd de snackkomkommers in dunne plakjes. Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de munt in fijne reepjes. Meng alle ingrediënten met elkaar tot een frisse salade.

Wortelsalade
Breng een pan water en een beetje zout aan de kook. Schil de bospenen en snijd de bospenen in schuine dunne plakjes. Pluk en snijd de koriander fijn. Pel en hak de knoflook. Meng de koriander, knoflook, paprikapoeder en de azijn. Breng op smaak met een beetje zout. Blancheer de wortels circa 2 minuten en schep uit de pan direct bij het azijnmengsel. Laat de wortelsalade afkoelen.

Gegrilde courgettesalade
Verwarm een grillpan voor op hoog vuur. Snijd de courgette in dunne plakjes van circa 0,5 centimeter. Gril de courgetteplakjes om en om totdat er een mooi grillstreepje op zit. Meng de courgette met de olie en pers het knoflookteentje er boven uit. Breng vervolgens op smaak met een beetje zout en de harissa.

Serveren
Serveer alle salades apart in kommen. 

Ingredienten

4
Personen

Komkommersalade

  • 8 snackkomkommers
  • 1 sjalot
  • 4 takjes munt
  • 2 el Marokkaanse azijn of witte wijnazijn
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 2 el poedersuiker

Wortelsalade

  • 5 bospenen
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 el Marokkaanse azijn of witte wijnazuur

Gegrilde courgettesalade

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el harissa

Extra nodig:

  • knoflookpers
Arabische salades
Geef je waardering
12