De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arabische salades

30 min kooktijd
Arabische salades

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Komkommersalade
Snijd de snackkomkommers in dunne plakjes. Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de munt in fijne reepjes. Meng alle ingrediënten met elkaar tot een frisse salade.

Wortelsalade
Breng een pan water en een beetje zout aan de kook. Schil de bospenen en snijd de bospenen in schuine dunne plakjes. Pluk en snijd de koriander fijn. Pel en hak de knoflook. Meng de koriander, knoflook, paprikapoeder en de azijn. Breng op smaak met een beetje zout. Blancheer de wortels circa 2 minuten en schep uit de pan direct bij het azijnmengsel. Laat de wortelsalade afkoelen.

Gegrilde courgettesalade
Verwarm een grillpan voor op hoog vuur. Snijd de courgette in dunne plakjes van circa 0,5 centimeter. Gril de courgetteplakjes om en om totdat er een mooi grillstreepje op zit. Meng de courgette met de olie en pers het knoflookteentje er boven uit. Breng vervolgens op smaak met een beetje zout en de harissa.

Serveren
Serveer alle salades apart in kommen. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker