Appeltaartjes met gezouten toffeesaus en roomijs

24
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Appeltaartjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het deeg ontdooien. Snijd 4 deegplakken in 4 repen. Klop het ei los met een scheutje water of melk. Leg de vier deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat, prik ze in met een vork. Bestrijk de randen met losgeklopte ei en plak hierop de vier repen (zodat je een bakje krijgt). Druk deze iets aan met een vork. Schil en snijd de appels in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs in het midden van het deeg (niet op de randen). Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei. Bestrooi de appels en het deeg met suiker. Bak de appeltaartjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Gezouten Toffeesaus

Maak intussen de toffeesaus: Doe de basterdsuiker met de slagroom, boter en vanille-extract in een pan. Breng al roerend aan de kook. Laat de saus 5-7 minuten inkoken. Roer de zoutvlokken erdoor.

Serveren

Leg de taartjes op een bord. Schep er een bol ijs op of naast en lepel de toffeesaus erover.

Ingredienten

4
Personen

Voor de appeltaartjes

  • 8 plakken roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 scheutje water of melk
  • 2-3 appel, Jonagold

Gezouten toffeesaus

  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 2 druppels vanille-extract
  • 1 mespunt zeezoutvlokken

Extra

  • 4 bolletjes roomijs
Geef je waardering
24