Appelstapeltaart

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de boter met de bruine suiker tot een egale massa. Meng in een andere kom de bloem met de bakpoeder, het vanillemerg en het gemberpoeder. Voeg de appelstroop toe aan de boter en bruine suiker en voeg een voor een de eieren en de melk toe. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een egaal beslag. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en steek er zoveel mogelijk cirkels uit van 16 centimeter doorsnede.

Appelvulling
Breng het water aan de kook en kook de gedroogde appels met de bruine suiker, het kaneelpoeder en de kruidnagels 20 à 30 minuten op laag vuur. Pureer de appels met het kookvocht tot een smeerbare puree. Als de vulling te droog is, voeg dan water toe.

Appel-laklaag
Smelt de boter, voeg de appelstroop en de room toe en roer goed tot er een egale saus ontstaat.

Opbouw
Bestrijk elke cirkel, op één na, met een laag appelvulling en bouw zo de cake op. Dek af met de lege cakecirkel. Bestrijk de zij- en bovenkant ook met een dun laagje appel-laklaag.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 1 vanillestokje
  • 240 g boter
  • 240 g bruine suiker
  • 530 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 tl gemberpoeder
  • 360 g appelstroop
  • 2 eieren
  • 120 ml melk

Appelvulling

  • 500 ml water
  • 450 g gedroogde appels
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 6 kruidnagels

Appel-laklaag

  • 120 g boter
  • 400 g appelstroop
  • 120 ml room

Extra nodig

  • bakpapier
  • 2 bakplaten
  • taartring van 16 cm doorsnede
Geef je waardering
0