Appel-khoresh

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Appel-khoresh

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar en giet af.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Schil en snijd de appels in kleine parten.
  • Snijd de kip een paar keer in met een scherp mes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de drumsticks om en om goudbruin. Voeg de saffraan, uien, appels en de kipdrumsticks circa 5 minuten. Voeg de bruine suiker toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de appelsap en de kookroom erbij. Breng het geheel aan de kook. Kook de kipdrumsticks met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Roer de bloemkool erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de peterselie en roer door de appel-khoresh.

Serveren

  • Verdeel de rijst en de appel-khoresh over borden.

Ingredienten

4
Personen

Appel-khoresh

  • 300 g meergranen rijst
  • 0.5 bloemkool
  • 2 zoete uien
  • 3 junami appels
  • olijfolie om in te bakken
  • 600 g kipdrumsticks
  • 2 el bruine suiker
  • 250 ml appelsap
  • 100 ml kookroom
  • 0.05 g saffraan
  • 0.5 bosje bladpeterselie
Geef je waardering
1