Antipasti van octopus en aubergineballetjes (Antipasto di polpo con polpette di melanzane)

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd
Octopus
Breng een pan met water aan de kook. Gaar de octopus circa 20 minuten tegen de kook aan. Pel en snijd de ui in halve ringen. Hak de peterselie. Meng de ui met de olijven en de peterselie in een kom. Snijd de citroen in vieren en pers een helft uit boven de kom. Breng het uienmengsel op smaak met versgemalen peper en een scheutje olijfolie.
Haal de octopus uit de pan en snijd in kleine stukken. Meng door het uienmengsel en breng op smaak met een beetje zout. Zet de salade in de koelkast.

Aubergineballetjes
Verwarm de frituurpan voor op 160 ºC.
Schil en snijd de aubergines in plakken. Bestrooi de aubergineplakken met zout, zodat het overtollige vocht uit de aubergine loopt. Snijd de aubergine is stukjes. Kook de aubergine circa 3 minuten in een pan met kokend water. Giet de aubergine af in een zeef en druk het overtollige water uit de aubergine.
Pel en hak de knoflook. Pluk en snijd de peterselie. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine pan en fruit de knoflook en peterselie circa 1 minuut. Meng de knoflook met de aubergine en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng het ei, Parmezaanse kaas en bloem erdoor. Rol ballen van de auberginevulling en vorm ze met je hand tot balletjes. Voeg eventueel paneermeel toe als de ballen te nat zijn.
Haal de aubergineballetjes door het paneermeel. Bak de aubergineballetjes in de frituurpan in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren
Serveer de octopus en aubergineballetjes in schaaltjes. Serveer met de resterende citroenparten.

Ingredienten

4
Personen

Octopus

  • 500 g octopus
  • 1 rode ui
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen
  • olijfolie

Aubergineballetjes

  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 g bloem
  • 100 g paneermeel

Extra nodig

  • frituurpan
Geef je waardering
3