Antilliaanse pannenkoek met zelfgemaakte appelstroop

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Appelstroop
Pers de appels in een sapcentrifuge. Verhit een pan met dikke bodem op een kleine pit. Strooi een laagje suiker in de pan en laat smelten. Strooi vervolgens nogmaals een laagje suiker in de pan en laat smelten. Herhaal dit tot alle suiker lichtbruin gekaramelliseerd is. Blus de karamel af met de appelsap. Roer goed door en laat op middelhoog vuur in circa 10 minuten inkoken tot een stroop.

Pannenkoeken
Smelt de boter in een pan (niet laten koken!).

Meng de bloem, meel, bakpoeder, kaneel en suiker door elkaar in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg toe. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de koffiemelk, water en gesmolten boter in het kuiltje. Breek het ei boven het kuiltje en voeg als laatste de kokos toe. Meng alles goed door elkaar tot een beslag.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden in circa 4 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de pannenkoeken met de stroop.

Tip: Heb je geen sapcentrifuge, gebruik dan 200 ml appelsap.

Ingredienten

4
Personen

Appelstroop

  • 3 appels (Granny Smith)
  • 300 g suiker

Pannenkoeken

  • 1.5 el boter
  • 300 g bloem
  • 150 g Masa harina meel
  • 3 tl bakpoeder
  • 0.5 tl kaneel
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml koffiemelk
  • 250 ml water
  • 1 ei
  • 50 g geraspte kokos

Extra nodig

  • sapcentrifuge
Geef je waardering
3