Antilliaanse ham en li van ananas

1
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Li
Snijd de ananas in ringen met een ananassnijder. Pureer de koffiemelk, ananassap, de helft van de ananasringen (bewaar de rest van de ananas om de Antilliaanse ham te garneren) en de suiker in een keukenmachine en schenk de ananaspuree in ijsblokvormen. Zet de ijsblokjesvormen een nacht in de vriezer, tot de ananaspuree goed bevroren is.

Rasp de limoen. Serveer de li in een feestelijk glas en garneer met limoenrasp.

Antilliaanse ham
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de ham goed af. Leg de ham met het vel naar beneden in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de ham circa 2 uur in de oven.

Schenk de ananas op siroop in een steelpan. Vijzel de kruidnagels en voeg de kruidnagels toe aan het sap. Voeg de basterdsuiker toe en warm goed door op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.

Verwijder de aluminiumfolie van de ham en bestrijk de ham royaal met stroop. Herhaal dit elke 5 minuten tot de ham gaar is, dit duurt circa 30 minuten. Laat de ham afkoelen.
Verwijder het vel van de ham en garneer de ham met achtergehouden ananasschijven en kersen.

Serveren
Leg de Antilliaanse ham op een schaal en serveer met de li.

Tip
Dit gerecht is lekker met krokante broodjes van de grill en piccalilly.

Ingredienten

4
Personen

Li

  • 1 ananas
  • 1 l koffiemelk
  • 500 ml ananassap
  • 200 g suiker
  • 1 limoen

Antilliaanse ham

  • 1 Antilliaanse ham
  • 1 blik ananas op siroop
  • 5 kruidnagels
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 6 kersen uit blik

Extra nodig

  • keukenmachine
  • ijsblokjesvormen
  • rasp
  • grote ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • ananassnijder
Geef je waardering
1