Andijviewraps met gepofte cherrytomaten

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kalfsgehakt

  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit de mosterdzaadjes en het komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg het kalfsgehakt toe en rul het gehakt in circa 8 minuten. Breng het gehakt op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gepofte cherrytomaten

  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de cherrytomaten circa 8 minuten in de oven.

Andijvie

  • Snijd de onderkant van de andijvie en snijd de andijvie in reepjes.

Saus

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, knoflook en de rasp van de citroen. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  

Wraps

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 3 minuten in de oven. Beleg de tortilla’s in het midden met de andijvie. Verdeel het kalfsgehakt over de andijvie, verdeel de cherrytomaten erover en lepel de saus erover. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.

Ingredienten

4
Personen

Andijviewraps met gepofte cherrytomaten

  • 1 el boter
  • 2 tl mosterdzaadjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 400 g kalfsgehakt
  • 500 g cherrytomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 kleine krop andijvie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 8 tortilla’s
Geef je waardering
12