American paaspancakes met witte-chocoladeganache en rood-fruitcompote

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Fruitcompote
Meng het fruit en suiker in een pan met een fles Broesko. Voeg de kaneelstokjes toe. Breng het langzaam aan de kook en laat circa 25 minuten op laag vuur sudderen.

American paaspancakes
Meng het bloem, bakpoeder, zout, en 2 el suiker in een kom. Roer de eieren door het beslag. Voeg de karnemelk en daarna de gesmolten boter al roerend toe. Herhaal dit nog twee keer zodat je 3 beslagen hebt. Voeg bij een beslag de kurkuma toe en in een ander beslag het rode bieten sap. Laat een beslag naturel. Verhit boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pancakes om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Herhaal tot al het beslag op is.

Witte chocoladeganache
Hak de chocolade grof en breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, en voeg de chocolade toe en roer goed door. Laat de ganache afkoelen en serveer over de American pancakes.

Ingredienten

12
Porties

American paaspancakes

  • 260 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el baking soda
  • 0.5 tl zout
  • 3 el suiker
  • 2 grote eieren
  • 720 ml karnemelk
  • 4 el boter
  • 1 el kurkuma
  • 200 ml gecentrifugeerd bietensap

Witte chocoladeganache

  • 500 g witte chocolade
  • 250 ml room

Fruitcompote

  • 750 ml rode Lambrusco, zoals Broesko
  • 400 g aardbeien
  • 250 g bosbessen
  • 250 g frambzen
  • 2 kaneelstokjes
  • 250 g suiker
Geef je waardering
2