De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

American breakfast

60 MIN
American breakfast

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Avocado-spekeitjes uit de oven
Verwarm de oven voor 200 ºC. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en snijd een dun plakje van de onderkant van de avocado zodat ze goed blijven liggen. Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet de eieren in de gaten en verdeel de gerookte spekblokjes erover. Bak de avocado’s circa 15 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn en het spek krokant.

Broodje gebakken ei
Snijd het brood in vier dikke plakken van circa 2 centimeter dik. Steek met een kopje of steker een cirkel uit het brood. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uitgestoken boterhammen en de uitgestoken cirkels erin. Breek in elk gat een ei en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de broodjes om en om circa 6 minuten.

Cannoli pancakes
Week de gedroogde cranberries circa 30 minuten in de masala. Laat ze uitlekken. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar. Schenk de karnemelk in een kom en meng met de suiker. Voeg de bloem met het bakpoeder in stappen toe en blijf goed roeren. Roer de eieren door het beslag. Voeg het zout en een scheutje zonnebloemolie toe en roer goed door. Voeg de geweekte cranberries met aanhangende marsala toe. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en schenk een lepel beslag erin. Bak de pancakes om en om circa 4 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.

Pistachericotta
Meng de ricotta met de poedersuiker. Hak de pistache fijn en meng met de ricotta over de pancakes.

Garneer met geplukte peterselie.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker