American breakfast

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Avocado-spekeitjes uit de oven
Verwarm de oven voor 200 ºC. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en snijd een dun plakje van de onderkant van de avocado zodat ze goed blijven liggen. Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet de eieren in de gaten en verdeel de gerookte spekblokjes erover. Bak de avocado’s circa 15 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn en het spek krokant.

Broodje gebakken ei
Snijd het brood in vier dikke plakken van circa 2 centimeter dik. Steek met een kopje of steker een cirkel uit het brood. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uitgestoken boterhammen en de uitgestoken cirkels erin. Breek in elk gat een ei en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de broodjes om en om circa 6 minuten.

Cannoli pancakes
Week de gedroogde cranberries circa 30 minuten in de masala. Laat ze uitlekken. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar. Schenk de karnemelk in een kom en meng met de suiker. Voeg de bloem met het bakpoeder in stappen toe en blijf goed roeren. Roer de eieren door het beslag. Voeg het zout en een scheutje zonnebloemolie toe en roer goed door. Voeg de geweekte cranberries met aanhangende marsala toe. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en schenk een lepel beslag erin. Bak de pancakes om en om circa 4 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.

Pistachericotta
Meng de ricotta met de poedersuiker. Hak de pistache fijn en meng met de ricotta over de pancakes.

Garneer met geplukte peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Avocado-spekeitjes uit de oven

  • 2 avocado's
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 2 eieren

Broodje gebakken ei

  • 0.5 ongesneden brood
  • 1 el roomboter
  • zonnebloemolie
  • 4 eieren

Cannoli pancakes

  • 50 g gedroogde cranberries
  • 100 ml Marsala
  • 1 vanillestokje
  • 400 ml karnemelk
  • 250 g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 4 el suiker
  • 3 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • zonnebloemolie

Pistachericotta

  • 150 g ricotta
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el pistache

Garnering

  • 4 takjes bladpeterselie

Extra nodig:

  • steker van 4 cm doorsnede
Geef je waardering
1