Amandelvijgentaart

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Amandelcakebodem
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de taartpan in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng amandelpoeder door het botermengsel. Schenk het beslag in de taartpan en bak de cakebodem in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de cakebodem uit de taartpan en laat afkoelen.

Notenvulling
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rooster de pecannoten, hazelnoten en amandelen circa 8 minuten en laat ze afkoelen.

Vulling
Verbrokkel de amandelspijs en klop samen met de room op. Bestrijk de cake ermee. Snijd de vijgen in dunne plakken en leg ze trapsgewijs in een cirkel op de room. Zorg dat het midden vrij blijft.

Gelei
Week de gelatine in water. Breng water, suiker, limoensap en abrikozenjam aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer door het jammengsel. Bestrijk de vijgen met de gelei en meng de rest samen met de gekonfijte sinaasappelschil en de pistachenoten door de notenvulling. Schep de notenvulling in de vrije ruimte in het midden van de taart.

Thema: mooiste taarten

Ingredienten

1
Porties

Amandelcakebodem

  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g amandelpoeder

Notenvulling

  • 25 g pecannoten
  • 25 g hazelnoten
  • 25 g amandelen met vlies
  • 25 g pistachenoten

Vulling

  • 65 g amandelspijs
  • 150 ml room
  • 4 vijgen

Gelei

  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml water
  • 60 g suiker
  • 1 citroen
  • 100 g abrikozenjam
  • 1 el gekonfijte sinaasappelschil

Extra nodig

  • taartpan van 24 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
2