Aljotta

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook. Maak de wortel schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de venkel in stukken. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, wortel en venkel 2 minuten. Voeg anijszaad en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillon, rijst en de laurier toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Leg de vis in de pan en laat de soep, op laag vuur, 10 minuten zachtjes koken. Snijd de bieslook, roer hem door de soep en serveer de soep in borden.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Aljotta

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 1 tl anijszaad
  • 2 el tomatenpuree
  • 1500 ml visbouillon
  • 100 g rijst
  • 1 laurierblaadje
  • 350 g gemengde visfilets en gamba's
  • 1 bosje bieslook
Geef je waardering
1