Alicia’s heldencupcaketoren

0
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd
Camouflagecupcakes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en het zout in een kom. Mix in een andere kom het ei, melk, zonnebloemolie en het vanillemerg. Meng het natte mengsel met het droge mengsel en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 3 kommen. Roer het cacaopoeder door een deel van het beslag. Roer het tarwegraspoeder door een ander deel van het beslag. Lepel de beslagen in drie verschillende spuitzakken. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor drie kwart met alle 3 de beslagen door elkaar (om een camouflagemotief te creëren). Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

Camouflagecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter luchtig met de poedersuiker en meng de banketbakkersroom erdoor. Hak en smelt de chocolade. Verdeel de crème in 3 delen. Meng door een deel het tarwegraspoeder, door een ander deel de gesmolten chocolade. Houd een beetje chocolade achter voor de garnering. Lepel de crèmes in drie verschillende plastic zakjes en doe de zakjes naast elkaar in een spuitzak met een kartelspuitmondje.

Alicia’s heldencupcaketoren
Spuit een mooie rozet op alle cupcakes en garneer de cupcakes met de soldatendecoratie. Spuit een beetje gesmolten chocolade over de cupcakes. Zet de cupcakes in de cupcaketoren. Garneer met wat fruit en versier met de soldaten.

Ingredienten

24
Porties

Camouflagecupcakes

  • 1 vanillestokje
  • 600 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 660 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 3 eieren
  • 490 ml melk
  • 180 ml zonnebloembolie
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 tl tarwegraspoeder

Banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 2 el bloem

Camouflagecrème

  • 500 g zachte boter
  • 120 g poedersuiker
  • 500 g banketbakkersroom
  • 130 g gesmolten pure chocolade
  • 2 tl tarwegraspoeder

Extra nodig

  • cupcaketray van 2 x 12 stuks
  • 4 spuitzakken
  • gekarteld spuitmondje
  • plastic zakjes
  • cupcaketoren
  • speelgoedsoldaatjes
Geef je waardering
0