Abrikozenkoekjes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Rasp de schil van de citroen en kneed met de bloem, boter, poedersuiker en eidooier tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkbank, uit tot 3 mm dik. Steek ringen van 6,5 cm doorsnede uit het deeg. Steek uit de helft van de rondjes cirkels van 2,5 cm doorsnede. Leg de deegcirkels van 6,5 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met ei. Let de deegcirkels met het gat erin erop en bestrijk ook met ei. Doe een schepje jam in de kuiltjes van de koekjes. Bak de koekjes in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

25
Porties

Deeg

  • 1 citroen
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 150 g abrikozenjam

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bloem om te bestuiven
  • ronde steker van 6.5 cm doorsnede
  • ronde steker van 2.5 cm doorsnede
  • 1 ei om te bestrijken
Geef je waardering
1