Aardappeltortilla met salie en frisse tomatensalade

5
Makkelijk
Aardappeltortilla met salie en frisse tomatensalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

We beginnen met de tomatensalade
Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Voeg dit toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Snijd de basilicum fijn en strooi het over de tomaten. Roer de salade goed door. Zet de salade in de koelkast.

Nu gaan we de tortilla maken:
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de aardappels circa 5 minuten. Voeg de uien, knoflook en het spek toe en bak dit circa 5 minuten mee. Snijd intussen de salieblaadjes. Breek de eieren in een kom en klop los.Voeg de salie toe en roer goed door.

Schenk de losgeklopte eieren met salie over het aardappelen in de pan. Breng het op smaak met zout en peper. Bak de tortilla circa 8 minuten op matig vuur.

Het brood afbakken en de tortilla omdraaien:
Bak intussen het brood circa 5 minuten in de oven. Laat de tortilla op een bord glijden en keer hem om in de pan. Bak de tortilla nog circa 2 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Aardappeltortilla met salie en frisse tomatensalade

  • 10 tomaten
  • 1 sjalotje
  • olijfolie extra vierge
  • 4 takjes basilicum
  • 600 g aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gerookt spek in blokjes
  • 30 g boter
  • 3 takjes salie
  • 7 eieren
  • 1 Turks brood
  • zout
  • versgemalen peper
Aardappeltortilla met salie en frisse tomatensalade
Geef je waardering
5