Aardappeltortilla met salie en frisse tomatensalade

0
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Verwarm de oven voor op 180 ºC.

We beginnen met de tomatensalade
• Snijd de tomaten in stukjes.
• Pel en snipper de sjalot.
• Voeg dit toe aan de tomaten.
• Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
• Snijd de basilicum fijn en strooi het over de tomaten.
• Roer de salade goed door.
• Zet de salade in de koelkast.

Nu gaan we de tortilla maken:
• Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
• Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook.
• Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de aardappels circa 5 minuten.
• Voeg de uien, knoflook en het spek toe en bak dit circa 5 minuten mee.
• Snijd intussen de salieblaadjes.
• Breek de eieren in een kom en klop los.
• Voeg de salie toe en roer goed door.
• Schenk de losgeklopte eieren met salie over het aardappelen in de pan.
• Breng het op smaak met zout en peper.
• Bak de tortilla circa 8 minuten op matig vuur.

Het brood afbakken en de tortilla omdraaien:
• Bak intussen het brood circa 5 minuten in de oven.
• Laat de tortilla op een bord glijden en keer hem om in de pan.
• Bak de tortilla nog circa 2 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Aardappeltortilla met salie en frisse tomatensalade

  • 10 tomaten
  • 1 sjalotje
  • olijfolie extra vierge
  • 4 takjes basilicum
  • 600 g aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gerookt spek in blokjes
  • 30 g boter
  • 3 takjes salie
  • 7 eieren
  • 1 Turks brood
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0