Aardappeltortilla met salade en gerookte zalm

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil de aardappels, was ze en dep ze droog. Snijd de aardappels in plakjes van 3-4 mm. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de aardappels goudbruin en gaar. Voeg tegen het einde van de baktijd de helft van de ui en de knoflook toe en bak ze, zonder te kleuren, 2 minuten mee. Schep de aardappels uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de aardappels, de ui en de knoflook op dezelfde manier.
Klop in een kom de eieren los en schep de gebakken aardappels erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en voeg het mengsel van aardappel en ei toe. Bak de tortilla op laag vuur tot de onderkant goudbruin en de bovenkant bijna gestold is. Keer de tortilla met een deksel en bak ook de andere kant goudbruin. Snijd de tortilla in punten.
Snijd de bieslook en maak een dressing van de gesneden bieslook, citroensap, zout, peper en voeg olijfolie naar smaak toe. Meng frisee-sla met de dressing en serveer samen met gerookte zalm bij de aardappeltortilla.

Ingredienten

4
Personen

Aardappeltortilla

  • 600 g vastkokende aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 4 eieren
  • zout
  • versgemalen peper

Salade en gerookte zalm

  • frisee-sla
  • 1 bosje bieslook
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • gerookte zalm
Geef je waardering
0