Aardappeltortilla met bietentartaar

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil en rasp de aardappels fijn.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige koekenpan. Voeg de geraspte aardappel toe, druk goed aan en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de knoflook toe en bak nog 5 minuten.
  • Kluts de eieren en schenk de eieren over de aardappels. Gaar het geheel circa 15 minuten in de oven.
  • Snijd de tortilla net voor het serveren in punten.

Bietentartaar

  • Snijd de bietjes in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Meng de ui, augurk, twee derde van de peterselie, kappertjes en mayonaise door de bietjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Scheur de mozzarella in stukken.

Serveren
Verdeel de bietentartaar en de tortillapunten over borden en verdeel de mozzarella erover. Garneer met de resterende peterselie. 

Ingredienten

4
Personen

Aardappeltortilla met bietentartaar

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 eieren
  • 500 g gekookte bietjes
  • 1 rode ui
  • 3 augurken
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 mayonaise
  • 1 bol buffelmozzarella

Extra nodig:

  • : ovenbestendige koekenpan
  • rasp
Geef je waardering
6