Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Aardappeltortilla met bietentartaar

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 eieren
  • 500 g gekookte bietjes
  • 1 rode ui
  • 3 augurken
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 mayonaise
  • 1 bol buffelmozzarella

Extra nodig:

  • : ovenbestendige koekenpan
  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil en rasp de aardappels fijn.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige koekenpan. Voeg de geraspte aardappel toe, druk goed aan en bak circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de knoflook toe en bak nog 5 minuten.
  • Kluts de eieren en schenk de eieren over de aardappels. Gaar het geheel circa 15 minuten in de oven.
  • Snijd de tortilla net voor het serveren in punten.

Bietentartaar

  • Snijd de bietjes in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Meng de ui, augurk, twee derde van de peterselie, kappertjes en mayonaise door de bietjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Scheur de mozzarella in stukken.

Serveren
Verdeel de bietentartaar en de tortillapunten over borden en verdeel de mozzarella erover. Garneer met de resterende peterselie. 

Geef je waardering

17
Aardappeltortilla met bietentartaar