Aardappelpuree met gepofte knoflook en worst

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook. Leg de bol knoflook op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheutje olie over en pak de bol in. Pof de knoflook in de oven in circa 20 minuten zacht.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de worstjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en roerbak de spinazie circa 3 minuten. Voeg de rucola toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Wel de rozijnen circa 5 minuten in een kommetje heet water. Giet de rozijnen af en roer door de spinazie. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en wat olijfolie extra vierge.
  • Haal de knoflookbol uit de aluminiumfolie en verwijder de schil. Stamp de knoflookteentjes en de melk door de aardappels met een pureestamper tot puree.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Rasp de schil van de citroen.

Serveren

  • Verdeel de puree, spinazie en worstjes over borden. Strooi de pijnboompitten en de citroenrasp eroverheen.      

Ingredienten

4
Personen

Aardappelpuree met gepofte knoflook en worst

  • 1 bol knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g kruimige aardappels
  • 3 el rozijnen
  • 4 gekruide varkensworstjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 800 g spinazie
  • 200 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 100 ml melk
  • 1 citroen

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • pureestamper
Geef je waardering
8