Aardappel-pastinaakkerstkransjes

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Breng een pan water met zout aan de kook voor de aardappels.

Bereiden:

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook ze in circa 20 minuten gaar.

Schil en snijd de pastinaak in grove stukken en voeg ze toe aan de aardappels na 10 minuten kooktijd.

Smelt de boter in de magnetron.

Giet de aardappels en pastinaak af, stoom ze droog en stamp ze fijn met een pureestamper.

Voor een fijnere puree zonder klontjes kun je de puree eventueel nog door een zeef strijken.

Roer de boter en drie eidooiers door de puree en breng op smaak met nootmuskaat.

Schep de puree in een spuitzak met een grove kartelmond.

Spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de resterende eidooier.

Bestrooi de kransjes met amandelschaafsel.

Bak de kransjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

 

Ingredienten

4
Personen

Aardappel-pastinaakkerstkransjes

  • 600 g kruimige aardappels
  • 200 g pastinaak
  • zout
  • nootmuskaat
  • 150 g boter
  • 4 eidooiers
  • 40 g amandelschaafsel
Geef je waardering
3