- Pel en snijd de ui in ringen.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Schil en snijd de aardappels in stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon. Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer.
- Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep. Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken.
- Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes.
- Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.
Serveren
- Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.
Laat hier je reactie achter