Aardappel-doperwtensoep

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Schil en snijd de aardappels in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon. Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep. Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken.
  • Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes.
  • Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.

Serveren

  • Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Aardappel-doperwtensoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g kruimige aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1.2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 150 g maïskorrels uit blik
  • 300 g gerookte forelfilet
  • 6 sneetjes roggebrood
  • 60 ml crème fraîche
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
14