Programma De Wit, Rosé en Roodtrip

Miniatuurvoorbeeld

Wijnjournalist Harold Hamersma en schrijver Ronald Giphart, graag geziene gasten bij 24Kitchen aan Tafel, verlaten de veilige studio voor een wonderlijke wijnreis door Californië. Ze ‘wijnproeverijden’ in deze road movie langs de sympathiekste, grootste en uitzinnigste wijnhuizen, ontdekken de geheimen van de beste druiven, de verhalen achter de smakelijkste afdronken en de wijnfanaten die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Sommige wijnhuizen zijn een waar ‘Druivendisney’, maar daarnaast bezoekt het duo ook juist de kleinschalige charmante biologische wijnmakerijen waar families niet met pracht en praal maar met hart en ziel hun wijn produceren. Uiteraard komen alle highlights voorbij: LA, Malibu, Santa Barbara, Santa Cruz, San Francisco, Napa Valley en nog veel meer.

Maar het blijft zeker niet bij wijn alleen. Kookenthousiasteling Ronald is verantwoordelijk voor het culinaire avontuur dat de heren tijdens hun trip beleven. Het is aan hem om Harold elke dag te verrassen met een bezoek aan exquise restaurants, bizarre bistro’s en bijzondere buurtbarbecues.

Verantwoord genieten
Tijdens de reis staat verantwoord genieten van wijn centraal. 24Kitchen en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) hebben de handen ineengeslagen om samen meer bewustwording te creëren over bewust genieten van wijn. Dit is een onderdeel van de Wine in Moderation-campagne van de KVNW.

Wine in Moderation (WIM) is een campagne waarin het genieten van wijn, maar drinken met mate centraal staat. Zo laten Hamersma en Giphart kijkers zien hoe bewust te genieten van een goed glas wijn. 

Meer tips? Kijk op de website van Wim over wijn: www.wimoverwijn.nl.