Bakken, braden, stoven of sudderen zijn allen kooktechnieken die erg populair zijn in de Indische keuken. Hiervoor kun je het beste een gietijzeren pan gebruiken. Deze pannen zijn op hoog vuur goed te gebruiken om ingrediënten aan te braden. Om het gerecht te stoven kan de braadpan lang op een lage stand van de kookplaat staan of in de oven worden geplaatst.

BK braadpan

BK Bourgogne braadpannen

Sinds 1851 maakt BK pannen met een slim design. BK's karakteristieke braadpannen zijn gemaakt van ambachtelijk gietijzer. Dit materiaal houdt de warmte lang vast. Zo kun je je gerecht lekker lang laten sudderen.

 

Waarom BK?

  • De braadpannen van BK zijn gemaakt van ambachtelijk gietijzer dat de warmte goed verdeelt. 
  • Druipringen aan de binnenzijde maken de deksel functioneel; het opkomend kookvocht wordt gelijkmatig verdeeld over je gerecht.
  •  De gietijzeren pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven.
  • Na gebruik kan de braadpan worden gereinigd in de vaatwasmachine.

Winactie

24Kitchen en AD Koken&Eten mogen in samenwerking met BK drie gietijzeren braadpannen van 28 cm weggeven uit de Bourgogne collectie (t.w.v. 109 euro). De winnaar mag zelf zijn favoriete kleur uitkiezen. Kans maken? Klik op onderstaande link.

Ja, ik wil kans maken op een braadpan van BK >