Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Redditgebruikster ‘eternalrefuge86‘ postte onderstaande hack twee dagen geleden op het ‘r/lifehacks’-forum. ‘Een gemakkelijke manier om watermeloen te snijden‘ titelde ze de video, waarin ze toont hoe ze met een stuk flosdraad het vruchtvlees van de buitenschil losmaakt door de draad langs de rand van de schil te bewegen. En daarna gebruikt ze dezelfde draad om het vruchtvlees in kleine driehoeken te snijden. 

Met een mojito-smaakje

Het trucje ziet er heerlijk uit: met een mes hebben wij nog nooit zo snel zo’n groot stuk watermeloen van de schil los kunnen maken. De Redditgebruikers op het forum zijn ook enthousiast – meestal. Sommigen reageren met lovende woorden, anderen bemerken dat het niet erg ecologisch is om telkens een plastic flosdraadje te gebruiken wanneer je watermeloen wil snijden.

En het grootste nadeel aan de flosdraad: vaak heeft die een muntsmaakje. Een aantal Redditgebruikers maakt daar geen probleem van. ,,Dan smaakt je watermeloen naar watermeloen-mojito!’’, reageert er eentje blij. Maar voor de authentieke watermeloenervaring ga je waarschijnlijk toch liever op zoek naar smaakloze flosdraad. ,,Of gebruik je een vislijn’’, raadt een andere Redditer aan.