Overslaan en naar de inhoud gaan
Home

Hoofdnavigatie

  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
  • Video

Mijn account

  • Ik heb een account
    Inloggen
  • Maak een account aan om recepten te bewaren
    Inschrijven

Twee ons groente

De basis van koken
Twee ons groente

Hoe weet ik of ik voldoende groente eet?

Een evenwichtig en gezond menu bevat dagelijks een portie groenten van minstens 200 gram. Houd er wel rekening mee dat er tijdens de bereiding vocht verdwijnt en dus gewicht verloren gaat. Hoeveel dat varieert per groentesoort. Spinazie verliest bijvoorbeeld erg veel vocht. Voor 200 gram roergebakken spinazie op het bord is 350-400 gram verse spinazie nodig. Overigens tellen ook groenten van lunch en tussendoortjes mee in die 200 gram. Het is daarom een gezond idee om rauwkost of gegrilde groenten als broodbeleg te gebruiken en tussendoor te snoepen van groenten met bijvoorbeeld een yoghurtdip met verse kruiden.

Gerelateerde items

  • Maak kans op een High Chocolate voor twee personen!

    Nieuws
    Hop & Stork
  • Zo proberen wetenschappers ons minder vlees te laten eten

    Nieuws
    Gezonder eten
  1. Zo maak je de lekkerste aardappelpuree volgens de (sterren)chefs
  2. Rollade braden met tips van de chef
  3. Zalm bakken: deze fouten maak je vanaf nu nooit meer
  4. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  5. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  6. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  7. Koken met munt
  8. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  9. Hollandse trots: de lekkerste gerechten uit de Nederlandse keuken
  10. De allerlekkerste verjaardagstaarten
  11. 6 x de lekkerste zoete baksels
  12. De allerlekkerste snacks voor jouw movie night
  13. Wauw! Deze 12 tosti-recepten wil je maken
  14. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  15. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  16. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  17. Hoelang moeten groenten koken?
  18. Wat is het verschil tussen bladerdeeg en filodeeg?
  19. Van kruimig tot vast: verschillende soorten aardappels
  20. Waar wordt de frikandel van gemaakt?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Mis het laatste foodnieuws niet, ontvang gratis handige kooktips en lees interessante foodartikelen

Show/hide
Logo 24Kitchen

Footer navigatie

  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube

Service links

  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacybeleid