Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Een jaar geleden werd het idee al de wereld in geholpen door De Zuivelhoeve. Maar tot teleurstelling van vele liefhebbers bleek de aankondiging van de Licor 43-yoghurt een 1 april-grap. Precies een jaar later brengt Licor 43 het bericht naar buiten dat de yoghurt nu écht op de markt komt: "Dreams do come true. De limited edition yoghurt is vanaf 1 april 2019 een aantal weken te verkrijgen."

"Het wordt een oplage van 60.000 stuks", vertelt pr-adviseur Melissa Gontha namens Licor 43, die samen met de Zuivelhoeve de Boer'n Yoghurt met de smaak van het razend populaire drankje in productie hebben genomen. "Daarna is het ook echt op. Het idee kwam van de Zuivelhoeve. Die hebben contact gezocht met Licor 43 nadat er vorig jaar zoveel positieve, maar ook teleurgestelde reacties op de grap kwamen. Dit is een ode aan al die mensen die vorig jaar baalden dat het een grap was."

Zuivelhoeve/Licor

Almelo nam al voorschot

Want dat was het idee vorig jaar, een grap. Maar voor de Almelose vestiging van de Zuivelhoeve alsnog reden om het recept toen al te maken. De zuivelmakers mixten acht emmertjes yoghurt met Licor 43 en maakten daar een foto van. Het gevolg was een een Facebook-bericht dat honderden likes kreeg en duizenden mensen bereikte. Maar daar bleef het toen ook bij, de Licor 43-yoghurt kwam nooit in productie.

Waarom weer april?

Timing is alles, maar is het wel zo slim om de tijdelijke smaak opnieuw rond 1 april bekend te maken? Gontha snapt dat ‘is dit niet weer een grap?’ de eerste vraag van het gesprek is: "Maar het wordt nu echt werkelijkheid. Mensen zien de Licor 43 straks gewoon in de winkel liggen." Het alcoholpercentage van de yoghurt: 0,9%. 

De Boer'n Yoghurt geïnspireerd door Licor 43 is vanaf april verkrijgbaar bij de winkels van de Zuivelhoeve, maar ook bij supermarktketens Boni, Deen, Spar, Polesz, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Makro, Dekamarkt, Dirk van de Broek, Plus en Coop. De oplage bedraagt 60.000 emmertjes.