De hype is aangewakkerd door Anthony William, schrijver van 3 New York Times bestseller boeken die ook wel “The Medical Medium” wordt genoemd. In al zijn boeken vermeld William namelijk dat hij elke dag begint met ongeveer een halve liter selderijsap. Volgens hem vanwege de helende krachten en het ‘ongelooflijke vermogen om gezondheidskwesties enorm te verbeteren’.

Dit is overgenomen en gepromoot door beroemdheden als Pharrell Williams, Gwyneth Paltrow en Naomi Campbell, wat resulteerde in enorme belangstellingen voor het wonderdrankje.

Is het echt zo goed voor je?

Allereerst wordt de term superfood vaak te pas en te onpas gebruikt. Dat terwijl er vaak geen of niet voldoende wetenschappelijk bewijs is voor de geclaimde gezondheidseffecten. Vaak bezit de “superfood“ veel belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten, maar dat betekent nog niet dat het daarom meteen super is. Selderijsap is geen uitzondering hierop.

Selderij bevat veel antioxidanten, vitamine A en vitamine K en onderzoeken hebben selderij gelinkt aan het verlagen van het risico op diabetes en kanker. Maar er is meer onderzoek nodig om dit alles te bevestigen.

Drinken of niet?

De enorme voordelen die selderijsap zou hebben zijn dus overdreven, maar het drinken van selderijsap brengt ook geen gevaren met zich mee. Selderij bestaat grotendeels namelijk uit water en je krijgt dus vooral water, wat suiker en vitamines binnen. Het is verfrissend en een prima manier om jezelf te hydrateren, maar verwacht geen wonderen!

Of check gewoon onze lekkere én gezonde recepten >