Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Groenenboom bedacht vorig jaar dat het wel leuk zou zijn om met derde kerstdag een feestje op te zetten waar je met vrienden naartoe kunt. ,,Ik merkte om me heen dat mensen na twee dagen familie, wat soms toch een beetje formeel is, zin hebben in iets anders.”

Iets anders werd een ‘onbeperkt frituren op derde kerstdag’-feestje. Met tientallen kilo’s friet, meer dan 1000 snacks en genoeg saus om in te zwemmen.

Vanwege het succes van vorig jaar wordt het een traditie. En groter van opzet: in zowel Tilburg als Nijmegen. ,,Ik had wel verwacht dat mensen het misschien leuk zouden vinden, maar niet dat we 25.000 reacties zouden krijgen”, zegt Groenenboom. ,,Het ging viral.”

Frikandellen eraf dansen

De 200 kaartjes waren zo uitverkocht, toch blijft het feestje op dezelfde plek: Club Smederij. ,,Een prachtige locatie die veel voor ons betekent. Daar willen we graag nog blijven. Maar daarom breiden we dit jaar naar een tweede stad uit.”

Overigens is het succes mede aan het menu te danken. De 14 soorten snacks - zelfs aan de groentekroket werd gedacht - kregen vorig jaar gezelschap van 15 sauzen. Voor de connaisseurs, het volledige menu:

Onbeperkt friet, Frikandellen, kroketten, bamischijven, nasischijven, gehaktstaven, kipnuggets, kipcorns, kaassoufflés, mexicano’s, viandellen, goulashkroketten, Duitse curryworsten, groentekroketten, satékroketten, ham-kaas soufflés. Snacks met of zonder gebakken broodjes te bestellen.

En de sauzen natuurlijk: mayonaise, curry, tomatenketchup, joppiesaus, satésaus, piccalilly, mosterd, tartaarsaus, andalousesaus, samuraisaus, speciaal met uitjes, pikante sriracha, zoete chilisaus, Vlaamse mayonaise en appelmoes.