Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Heel even brult ze. Maar langer dan tien tellen duurt dat niet. Daarna gaat Olivia kruipend op onderzoek uit. ,,O, wauw’’, zeg ze. ,,Normaal gesproken is ze meteen aan het lachen hoor. Nu moet ze nog even wennen’’, excuseert moeder Patricia Koch (31) zich, terwijl ze verschillende outfits uit haar tas tovert. Wat zal ze haar dochter aantrekken voor de cakesmash-shoot? ,,Spijker past overal bij.’’

Koch is vandaag met Olivia vanuit Eindhoven naar Helmond gereden. Op het programma staat een heel speciale shoot. Over twee weken wordt Olivia een jaar. Dat viert Koch door haar dochter een taart voor te schotelen die ze naar hartenlust kapot mag beuken. Of ‘smashen’.

Dit bericht bekijken op Instagram

"Oh Wauw!'' Om maar even in dezelfde termen te blijven 🙃 Wat superleuk dat het artikel ook zo groot in de afgedrukte versie staat!! 🤩😁😍 Dat had ik nooit gedacht! echt tof! bedankt ED @eindhovensdagblad Superbedankt iedereen die aan het artikel en de fotoshoot heeft meegeholpen! Taartje gemaakt door @mirunascakes Letters ''ONE'' door @pegs_scrapbookiezz Achtergronden zijn van ;(is geen roze behangpapier zoals in het artikel staat 😉 maar de journalist heeft waarschijnlijk geen idee dat daar speciale webshops voor zijn haha) van @fotoachtergronden Haarbandje van @by.mev Modelletje, mooie dochter van @patrycjakoch Ik sta ook in de digitale versie van het ED! en er is ook een filmpje gemaakt (link in bio), zo leuk! (met mijn glimmend hoofd haha, werd ik ook nog geïnterviewd) Artikel gelezen en nu enthousiast over cakesmashshoots en wil je ook een shoot bij mij boeken? Hier vindt je meer info: www.mirandaderijkfotografie.nl -> sessies -> cakesmash • • • #happybirthday#cakesmash#cakesmashphotography#cakesmashsession#smashcakesession #one #smashcake#eersteverjaardag #shootingone #cakesmashsession#cakesmashshoot#oneyear#1birthdayshoot#birthdaygirl #smashthecake#bijna1jaar #cakesmashfotograaf#1jaaroud#turningone#inspired_by_colour#mirandaderijkfotografie#fotograafnoordbrabant#cakesmashshoot #babyfotografie#hoera1jaar #cakesmashsessie#verjaardagsshoot

Een bericht gedeeld door Miranda de Rijk (@mirandaderijkfotografie) op

Fotograaf Miranda de Rijk uit Helmond legt het hele tafereel straks vast. Zij heeft zich gespecialiseerd in dit soort sessies. Steeds meer mensen boeken een cakesmash-shoot. ,,In 2014 had ik mijn eerste’’, zegt De Rijk (34). ,,Maar pas de laatste jaren is het echt in opkomst.’’ Nu heeft ze gemiddeld zes van dit soort shoots per maand. De cakesmash-shoot valt in de categorie gebruiken die over zijn gewaaid uit Amerika, zoals de newborn-shoot, waarbij een pasgeboren baby, al dan niet met ouders, vereeuwigd wordt.

Geinig

Waarom doet ze dit eigenlijk? ,,Het ziet er geinig uit, de foto’s. En het is een leuke activiteit voor Olivia denk ik.’' Koch vond De Rijk destijds via Instagram. Op dat sociale medium zijn steeds meer fotografen te vinden die smashfoto’s delen. Dat de cakesmash-shoot aan populariteit wint, blijkt ook wel uit het groeiend aantal studio’s in Zuidoost-Brabant dat dergelijke sessies aanbiedt. Zelfs voor speciale cakesmashtaarten kun je in deze regio bij verschillende patissiers terecht.

Ondanks dat er van het kapot beuken van de taart weinig terechtkwam, is de fotoshoot succesvol. Er zijn immers voldoende mooie plaatjes geschoten. En Olivia heeft lekker gegeten. Een voordeel van een taart die nog redelijk intact is: het restant mag mee naar huis. ,,O, wauw’’, zegt Olivia.