Wij moeten toegeven: uien snijden is geen pretje. Traanogen, vingers die wegglijden op het gladde oppervlak, ongelijke stukjes, etc. Helaas kunnen we het niet leuker voor je maken. Wel makkelijker! Met een uienkam blijven je vingers veilig ver van het mes.

uienkam

Hoe werkt het?

Dit is hoe het werkt: Je snijdt de ui in tweeën. Vervolgens zet je de kam bovenop de bolle kant van de gehalveerde ui en druk je de kam naar beneden. Nu zit hij stevig vast en kun je veilig beginnen met plakjes snijden. Voor gelijke ringen snijd je tussen de tanden van de kam door.

Snippers

Heb je liever snippers? Draai dan de kam een kwartslag en snijd nog een keer. Eitje, toch? Mooi meegenomen: de kam is ook nog multi-inzetbaar. Gebruik hem ook eens voor ander groente en fruit zoals tomaat of citroenschijfjes. 

Kan dit item voortaan ook niet in je keukenlade ontbreken? Je scoort 'm hier.