1. Plenty

Yotam Ottolenghi
T.w.v. € 32,-


Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column 'De nieuwe vegetariër' in de weekendbijlage van de Guardian.

2. Dosia Bakt Vegan

Dosia Brewer
T.w.v. € 29,99


Dosia bakt vegan is voor iedereen die houdt van bakken en niet altijd dierlijke producten wil gebruiken. In dit vegan bakboek vind je cakes, koekjes, taarten en allerlei soorten gebak – zowel zoet als hartig. Een lekkere smaak staat daarbij voorop. Vegan bakken is anders, maar minstens even lekker! Met de romigheid van noten en kokos in plaats van boter, room en eieren, de luchtigheid van rijsmiddelen zoals bakpoeder en baksoda, en de binding van lijnzaad, appelmoes en tofu. De ontdekking van aquafaba maakt het nu ook eindelijk mogelijk vegan meringues en schuimtaarten te bakken. Met heel veel recepten, technieken, tips en trucs laat Dosia Brewer zien dat lekker vegan bakken helemaal niet moeilijk is!

3. Delicious! Het Kookboek

T.w.v. € 22,-


Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip en onweerstaanbaar zoet. Dit is het kookboek van het succesvolle magazine Delicious, over koken, eten en alles wat het leven lekker maakt.

4. Hete Kolen Compleet

Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
T.w.v. € 32,-


Steeds meer mensen koken met de kamado,een Japanse kleioven zoals de Big Green Egg, de Kamado Joe en de Primo. Dankzij de techniek van de kamado kan dat het hele jaar door, ongeacht het Hollandse weer. Hete kolen compleet, de herziene uitgave van Hete kolen en Hete kolen - het receptenboek, behandelt niet alleen de nieuwste technieken, maar biedt ook originele en verrassende recepten voor vlees, groenten en zelfs zoete gerechten. Auteurs Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas geven in Hete kolen compleet up-to-date uitleg voor elk merk kamado, vijf nieuwe kooktechnieken en twintig nieuwe recepten. Hete kolen compleet is de nieuwe bijbel voor zowel beginnende als gevorderde kamado-koks.

5. Eat Happy

Melissa Hemsley
T.w.v. € 29,99


Snel, lekker en ook nog gezond eten: Melissa Hemsley laat aan iedereen met weinig tijd zien hoe je dat doet! In Eat Happy geeft ze meer dan 125 eenvoudige recepten voor elk moment van de dag en talloze tips voor het winnen van tijd, het koken met kliekjes en het voorkomen van voedselverspilling. Hemsley's gerechten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook haar snacks, desserts, drankjes en versies van populaire afhaalmaaltijden zitten stuk voor stuk bomvol goede voedingsstoffen én smaak.

6. Baru Belanda 

Pascal Jalhay
T.w.v. € 29,99


In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken. Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.

7. Hartstikke Mediterraan

Janine & Annemieke Jansen
T.w.v. € 27,-


Wat is nou écht gezond? En hoe maak je gezond koken leuk en lekker, zonder complexe recepten met dure of moeilijk te verkrijgen ingrediënten? Hartstikke mediterraan laat zien hoe je prettig en fit kunt leven, genietend van zalige gerechten. Die zijn afkomstig uit de mediterrane keuken. De eenvoud en geweldige smaken van dit 'dieet' zorgen ervoor dat iedereen het goed kan volhouden.

8. Kaas uit Eigen Keuken

Nils Koster
T.w.v. € 25,-


Zelf je eigen kaas maken is echt zo moeilijk niet. Met een paar pakken melk en een beetje oefening is iedereen in staat om zijn eigen kaasje te maken. Veel van de benodigde materialen zijn met een beetje knutselwerk en creativiteit eenvoudig te maken. Van makkelijk en snel tot iets moeilijker en met wat meer geduld. Verse kaas, Goudse kaas, maar ook een aantal klassiekers van elders uit Europa, zoals blue stilton en camembert. Kaas uit eigen keuken is een stap-voor-stap handboek dat je alle ins en outs van het kaasmaakproces leert. Wat komt erbij kijken, welke spullen heb je nodig? Wat zijn de valkuilen en wat is cruciaal? Bovendien biedt het extra recepten van Vlielander topchef Robert Buurma om je zelfgemaakte kazen te verwerken in heerlijke gerechten

9. Oogstkoken

Seasons
T.w.v. € 27,-


Oogstkoken staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met de pure smaken van het seizoen. Maar wat dit jubileumboek van Seasons zo compleet maakt, is dat er daarnaast voor elke groente en fruit tips & trucs gegeven worden om te zaaien en te oogsten uit eigen moestuin. Ook zet Oogstkoken al die geweldige conserveertechnieken die we bijna vergeten waren nog eens overzichtelijk op een rijtje. Kortom: het meest complete kookboek voor liefhebbers van puur eten.

10. Vegan Delight

Saskia Roeda
T.w.v. € 19,99


In 'Vegan Delight' staan stuk voor stuk hippe, heerlijke - en toch snel te maken - vegan recepten zonder ingewikkelde apparatuur of ingrediënten. De geraffineerde suiker-, tarwe-, gluten-, en lactosevrije receptuur is makkelijk te volgen en maakt gezond eten heel toegankelijk. Daarnaast bevat het boek een compleet detoxplan. Niet alleen sapjes drinken, maar juist ook plantaardig eten is de meest ultieme manier om je lichaam te reinigen. Begin de dag met een hennep-aardbeienshake en eindig de dag met een romig chocoladetaartje. Zo kan je dag er uit zien als je het Vegan-detoxplan volgt. Een bourgondische detox die maakt dat je je weer snel fitter zal voelen, een paar kilo's kan kwijt raken en bovenal je immuunsysteem een boost geeft.

11. Culinair Winterdagboek

Nigel Slater
T.w.v. € 29,99


In zijn Culinair winterdagboek loodst Slater je met zijn verhalen en tongstrelende recepten door het koude, donkere seizoen. De recepten verwarmen je tijdens de koude maanden, zoals ribsticker broodpudding met Comté en Taleggio, aardappelpuree met blauwe kaas en geitenwrongel, warm gerookte zalm, aardappels en dille; maar bieden ook heldere smaken om het nieuwe jaar te verwelkomen, inclusief roze-grapefruitmarmelade, peren- en zuurmos en rogge, lijnzaad en stroopbrood.

12. Souq

Nadia Zerouali & Merijn Tol
T.w.v. € 32,-


Stel je een zomerse zondagmiddag voor. In de schaduw zit je met familie en vrienden aan gedekte, lange tafels die vol heerlijke mezze staan. Van karaffen met arak en citroenlimonade, verse amandelen en schaaltjes zijdezachte hummus tot gefrituurde kibbehballetjes en tabouleh of fattoush. Mezze zijn koude en warme gerechtjes die de smaakpapillen verwennen en samen een maaltijd op zich vormen. Nadia en Merijn geven in Souq ruim honderd recepten om een tafel te vullen met hun versie van mezzegastvrijheid: traditioneel maar met een eigentijdse twist. Behalve deze heerlijke recepten vind je in Souq ook persoonlijke anekdotes over familie, vrienden en herinneringen. De mezzetraditie staat gelijk aan gulheid, vrijgevigheid en gezelligheid - en dat zie en proef je terug in dit boek. Yalla!

Deze actie is in samenwerking met Fontaine

Fontaine Uitgevers is opgericht in 2002. Zij geven boeken uit op het gebied van koken, lifestyle, geschiedenis en cultuur, wetenschap en techniek, natuur, jeugd en nog veel meer. 
 

Doe mee > Ik wil een jaar lang gratis kookboeken winnen!