Op ongeveer zes vierkante meter staat de eerste ‘Mr Go’ 24 uurs pizza-automatiek in Italië. Deze grote rode machine, waarop je kan kiezen welke pizza jij wilt, bereidt de pizza’s vers in de machine. Je hebt de keuze uit pizza magherita, 4 formaggi, alla diavola en con pancetta.

Verse pizza uit de muur

Wanneer jij je keuze hebt gemaakt begint het spektakel. Links in de machine kan je meekijken hoe bloem met water wordt gemixt tot deeg voor een krokante pizzabodem. Wanneer het deeg klaar is, wordt de pizzabodem neergelegd en komen de toppings zoals tomatensaus, kaas en bijvoorbeeld salami erbovenop. Drie minuten nadat je hebt betaald kan je genieten van je verse pizza.
 

"Het idee van de Mr. Go pizza-automaat is ontstaan als aanvulling van de bestaande restaurants", zegt Massimo Bucolo, de oprichter van Mr Go. Volgens Bucolo werken mensen steeds meer tot in de late avonduren. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een zogeheten late night snack. Hij krijgt veel goede reacties van taxichaffeurs en verpleegkundigen.

Ophef

Helaas is niet iedereen te spreken over deze uitvinding. Italianen hechten veel waarde aan hun culinaire tradities De automaat is als vloeken in de kerk voor veel Italianen, want het zou werk kunnen afnemen van de horeca in Italië. Ondernemer Bucolo geeft aan dat het nooit zijn intentie is geweest om pizzeria’s aan te vallen. Hij zegt vooral een service aan te bieden die er voorheen nooit was.