Nog niet heel lang geleden nam overnight oats (koude havermoutpap die gemaakt wordt door havermout een avond te weken in de koelkast) het internet over. Máár nu neemt een nieuwe variant het stokje over. Wij presenteren je nieuwe favoriete ontbijt: overnight Weetabix

Cheesecake

Je hoort talloze mensen praten over de ontbijttrend 'Overnight Weetabix', die op het moment viraal gaat op TikTok. Maar wat is het eigenlijk? Het antwoord is héél simpel: een zoet, op cheesecake geïnspireerd, ontbijt gemaakt met de ontbijtgranen van Weetabix. Op TikTok kun je talloze varianten vinden waaronder; Banoffee-taart, Oreo-cheesecake, Tiramisu en Appeltaart. 

Hoe maak je het?

Om de overnight Weetabix te maken heb je twee repen van de ontbijtgranen, melk, yoghurt en toppings (fruit, koekjes of specerijen) nodig. Maal de repen fijn in een kom en meng deze met zo'n 100 á 125 ml melk naar keuze. Roer het geheel goed door en strijk het mengsel glad in een plastic bakje of schaal. Dit vormt de 'bodem' van je cheesecake. Schep dan de yoghurt - met eventuele eiwitpoeders of smaakjes - op de bodem en strijk deze glad. Vervolgens maak je het af met je favoriete toppings. Zet daarna het bakje of schaaltje een nacht in de koelkast. De volgende ochtend heb je een verrukkelijke cheesecake als ontbijt. 

Zelf proberen? Probeer dit makkelijke recept met een chocolade-topping.