Tijdens de Ochtendshow met Joost en Hille op Qmusic werd de trofee voor beste mobiele keuken van Nederland uitgereikt door kok en schrijver Julius Jaspers. In de finaleronde streden drie food trucks om de felbegeerde titel, maar wist De Melkbus met maar liefst 50% van de stemmen te winnen. 

Op de website van de 24Kitchen Food Truck Awards kon door het publiek in de maand juni gestemd worden op de genomineerde trucks. Begin juli werd de top 3 bekend gemaakt, waarna de rest van de maand op Broertjes Saté, Meat at the Bar en De Melkbus kon worden gestemd. Uiteindelijk won De Melkbus, kwam Broertjes Saté op de tweede plaats terecht (38% van de stemmen) en behaalde Meat at the Bar de derde plaats (12% van de stemmen). 

Over De Melkbus

melkbus

De Melkbus is het idee van de twee boerenzonen Robert Geessink en Wout Leerink. In hun food truck wordt melk uit eigen stal, en van eigen koeien, verwerkt en verkocht. Van gras tot eindproduct, alle stadia van de ontwikkeling hebben ze zelf in de hand. Met de producten die verkocht worden willen zij de diversiteit van melk aantonen, want de mogelijkheden met melk zijn immers zeer divers.

De eindproducten passen bij het seizoen. Het unieke van de producten van De Melkbus is dat de melk niet is bewerkt in zuivelfabrieken, waardoor de rijke smaak van pure melk bewaard wordt gebleven. De Melkbus is veelvuldig te zien op diverse festivals in het hele land.