Elke week staat een internationale keuken met bijbehorend restaurant centraal, waarbij 4 leden van de chefs' line strijden tegen vier getalenteerde thuiskoks. Passie versus professie: wie wint de strijd? 

Gek op de Franse keuken? Dit zijn onze favoriete recepten!

Restaurant week 1: Bistrot Neuf 

In week 1 koken de thuiskoks van The Chefs' Line Nederland tegen de chefs' line van Bistrot Neuf in Amsterdam, een klassieke bistrot waar nog klassiekere gerechten de kaart sieren. Denk aan steak tartare & escargots, coq au vin & cote de boeuf en natuurlijk tarte tatin! 

De kandidaten

The Chefs' Line Nederland trappen we af met 4 liefhebbers van de Franse keuken. 

Coco - De 27-jarige Coco woont & werkt in Den Haag als a=Assistent Manager bij Albert Heijn. Ze is misschien wel de meest enthousiaste van het stel, wat vaak zorgt voor hilarische momenten en tevens haar drijfveer om te winnen versterkt. 

Rene - Rene's passie voor koken ontstond tijdens zijn opleiding aan de middelbare hotelschool. In zijn vrije tijd kookt hij zoveel mogelijk en zijn vriendin & 2 kinderen zijn vaak genoeg zijn (gelukkige) proefkonijnen. Zijn oog voor presentatie en jarenlange ervaring met wijn & spijs zijn zijn geheime wapens in de strijd. 

Dolores - Haar naam verklapt het stiekem al; Dolores is geboren en opgegroeid in Spanje en woont sinds 1989 in Nederland. Haar kookvereniging Cuisine Culinair Amsterdam wakkerde haar liefde voor de Franse keuken aan en gecombineerd met haar Spaanse roots, kookt ze haar eigen stijl. 

Bo - Foodblogger Bo is altijd bezig met eten & koken. Of het nu gaat om nieuwe recepten voor haar blog, een etentje met haar vriend (die sommelier is) of een etentje voor vrienden; ze gebruikt alleen verse producten én haalt haar inspiratie overal vandaan. 

The Chefs' Line Nederland terugkijken

Kijk vanaf 14 mei elke werkdag om 22:00 naar een nieuwe aflevering van The Chefs' Line Nederland. Terugkijken kan via 24Kitchen.nl en tot en met 31 juli bij KPN iTV.