gepofte aardappel

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boot Huren Amsterdam

Tip 1: Bijgerecht voor op de barbecue

Een stokbrood is onmisbaar tijdens de barbecue. Maar denk ook eens aan een gepofte aardappel. Zeker het proberen waard en de gepofte aardappel is simpel te bereiden. Je kunt variëren met de vullingen voor in de aardappel, bijvoorbeeld: kruidenboter, roomkaas en tzatziki of andere sauzen. Er zijn veel verschillende recepten voor gepofte aardappelen te vinden, waaronder dit recept.

Lees ook: de beste bijgerechten voor bij de barbecue.

Tip 2: BBQ op een boot

De meeste Nederlanders barbecueën in hun tuin of op hun balkon, maar er zijn ook unieke plekken om een BBQ te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue op een boot! Terwijl je door een schipper gevaren wordt (of zelf aan het roer staat) over het water, maak je de lekkerste barbecuegerechten. Let wel: zorg ervoor dat je barbecue recht staat en het liefst extra verzekerd. 

Lees ook: BBQ tips: zo bereid je de lekkerste vlees- en visgerechten en BBQ tips voor een geslaagde barbecue.

Bier barbecue

Tip 3: Een heerlijk speciaal biertje tijdens het barbecueën

De trend voor 2018 is bier en barbecue! Met de unieke bieren van lokale brouwerijen kun je smaken combineren. Bij een vet stuk vlees passen mooie tripel en dubbel bieren. Serveer het bier in een wijnglas voor extra grandeur en vergeet niet: drink met die warmte tussendoor genoeg water.

Tip 4: Gooi de gerechten die ‘over’ zijn niet weg

Over het bewaren van vlees zeggen experts het volgende: “Als het vlees al is bereid kun je het bewaren in de koelkast in een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Als het vlees nog rauw is kun je dit het beste bereiden en dan alsnog afdekken en in de koelkast. Je kunt het vlees beter weggooien als het lang in de zon heeft gelegen”.