Elke liefhebber van jonge kaas kijkt uit naar het moment dat er weer graskaas in de winkel ligt. Deze typische lentekaas is gemaakt van de eerste weidemelk van het voorjaar.

Voor Klaverland Graskaas wordt weidemelk uit de provincie Noord-Holland gebruikt. In de polders waar nu de koeien grazen, was vroeger zee. De nog wat zilte grond is een rijke voedingsbodem voor mals gras. De ideale basis voor een supersmeuïge kaas. Klaverland Graskaas heeft slechts vier weken gerijpt, is ongekend romig van smaak en zijdezacht van karakter.

Proef de Hollandse lente
In het voorjaar mogen de koeien weer voor het eerst naar buiten. Ze huppelen de wei in om daar te genieten van het jonge lentegras. Dit jonge gras maakt hun melk nog romiger. En van die romige melk wordt dus die heerlijk zachte graskaas gemaakt.

Wist je dat…
Klaverland graskaas een echte Noord-Hollandse Gouda is, die wordt gemaakt van 100 procent weidemelk? Dit is melk van koeien die minstens 120 dagen per jaar zes uur per dag lekker buiten kunnen grazen. De beste vakmensen verwerken de melk vervolgens tot kaas. Je herkent deze kwaliteitskaas uit Gouda aan het Rode Zegel.

Exclusief verkrijgbaar bij PLUS
Klaverland Graskaas is exclusief verkrijgbaar is bij PLUS en vanaf eind mei verkrijgbaar bij PLUS. Het is een echte seizoenstraktatie, want meestal is graskaas maar een week of vier beschikbaar. Wees er dus op tijd bij!

Wist je dat je heerlijk kunt koken met Klaverland Graskaas? Kijk hier voor onze favoriete recepten.