Weckpot

Weckpot

Koken uit een potje was nog nooit zo leuk! Zoek het favoriete koekjesrecept van jouw moeder en doe alle droge ingrediënten in mooie lagen in een weckpot. Draai de deksel er goed op en hang er een kaartje aan met het recept erop. Mooie strik eromheen en je hebt een super leuk en vrolijk cadeau voor (ongetwijfeld) de liefste moeder van de wereld.  

Tip: Weet je niet helemaal zeker wat de favoriete koekjes van je moeder zijn? Ga voor dit recept van American chocolate chip cookies! Die vallen zeker in de smaak. 

Garde

Sfeervolle garde

Iedere (beginnende) bakker heeft er wel een in huis: een garde. Maar soms heeft 'ie wat teveel geklopt en is het tijd voor een tweede leven... Als decoratie! Hang je garde bijvoorbeeld ondersteboven boven de eettafel met een touwtje en zet er voorzichtig een waxinelichtje in. Nog leuker als je meerdere gardes bij elkaar hangt. Een sfeervol én origineel cadeautje.

kombucha

Voor echte theeleuten

Is jouw moeder een echte theeleut? Je maakt haar ongetwijfeld blij met een zelfgemaakt theemengsel met haar favoriete smaken. Maak zelf (kruiden)thee met gedroogd fruit, gedroogde bloemen, kruiden en specerijen. Kruiden (als brandnetel, munt en peterselie) droog je gewoon in de vensterbank, dunne plakjes fruit droog je op ongeveer 60°C in de oven. Ook lekker: voeg wat gemalen vanillestokje, kaneel, geraspte kokos of peperbolletjes toe!

Lees ook: Koekje erbij? 6 x lekkere koekjes voor bij de thee.

Spatels

Kleurrijke spatels

Koken is toch net even wat leuker met een vrolijke spatel in de hand. Het leuke van houten spatels is dat je ze makkelijk kunt bewerken. Dip de onderkant van de spatel in een pot verf of maak met een kleine kwast stippen, lijnen of figuurtjes. Ook leuk: versier de spatel met verschillende kleurtjes washi tape. De verf kan je het beste twee dagen laten drogen, maar met washi tape zijn de spatels meteen klaar voor gebruik!  

Macarontaart

Taart! Want liefde gaat door de maag

Van taart worden moeders al-tijd blij. Van deze prachtige macarontaart tot klassieke appeltaart of heerlijke cheesecake: met deze zoete pareltjes zit je goed! En het leuke is... Waarschijnlijk mag je nog meegenieten van je eigen cadeau ook. Win-winsituatie dus.