Tienduizenden stemmen zijn uitgebracht en een deskundige jury kwam bij elkaar. Dat resulteerde in een aantal terechte winnaars. Kijk je mee naar de uitslag?

De winnaars op een rij:

Voor de publieksprijs kon je stemmen op jouw favoriete food truck. De winnaar van de 24Kitchen Food Truck Awards publieksprijs 2015 is...

Bollyfoods!

 

De overige finalisten uit de Top 10 van de 24Kitchen Food Truck Awards Publieksprijs zijn:

L’Arrosticino Gustoso
Shake it till you make it! Powered by Blenderworkshop
Just like your mom, catering
Firma Pickles Burgers
Smokey Goodness
Puzzles
Culicaravan
De Pofferij
I Love Pancakes

Deze food trucks hebben campagne gevoerd en hun achterban aangespoord om te stemmen – met resultaat! Tot op de laatste dag kwamen duizenden stemmen binnen. Zeker in de top drie waren de verschillen klein.

 

Winnaars juryprijzen

Firma Pickles Burgers – Truck

“Origineel gekozen truck met een mooie uitstraling, open karakte, fraaie details en twee verdiepingen! De foodtruck van Burgers & Pickles is een aanwinst op elk festivalterrein. De truck zit slim en creatief in elkaar qua routing.”The Beef Chief – Vlees

“Alles klopt. Het kwaliteitsvlees komt van een goede slager en wordt ter plekke gekneed. De perfecte garing wordt bereikt door te werken met stolpen. Ook op de details is gelet: lekkere kimchi en goed briochebrood maken de gerechten af.”

 

Chef Nicolas – Vis

 

“Dit is het neusje van de zalm. Culinaire hoogstandjes van een echte chef en echte Fransman. Puur, vers en verzorgd. De tartaat van zalm en oester, gepresenteerd in de schelp is onvergetelijk. Leuk dat Nicolas het publiek kennis laten maken met het product vis, bijvoorbeeld door een hele zwaardvis mee te nemen en deze op ijs presenteert in zijn truck.”

 

Vleesch noch Visch – Vegetarisch

 

“Als je het niet weet, heb je niet door dat het vega is. Daarmee maak je vegetarisch toegankelijk voor een grote doelgroep. Vleesch noch Visch heeft een sterk concept en een eigen identiteit. Ze vechten zichtbaar voor gezond kwaliteitseten op straat.”

 

De WentelTeefjes – Zoet

 

“Spannend en creatief. Iedereen is groot geworden met wentelteefjes, maar deze dames geven er een bijzondere twist aan. De toppings zijn werelds! Heel erg verleidelijk, ook de presentatie, en dat op straat!”

 

Aloha Juice Truck Company – Dranken

 

“Alsof je een hap neemt uit de sappigste vrucht die je je kunt voorstellen. De sappen zijn coldpressed en gepaskaliseerd: daardoor gaan vitamines en smaak niet verloren en hoeven er geen conserveermiddelen toegevoegd te worden. Slim ondernemerschap. De verrassende smaakcombinaties, zoals de Veggie Green met broccoli, boerenkool, appel en avocado, of de Coco Loco Time zorgen ervoor dat je steeds terugkomt.”

 

Grappig: wist je dat Nicolas (de winnaar in de categorie Vis) als eens te zien was in een 24Kitchen-programma?