Paasrecepten

Ga jij voor een paasontbijtpaasbrunch of paasdiner? Hoe je het ook viert, wij hebben de lekkerste recepten voor je uitgezocht om er een feest van te maken. De recepten zijn opgedeeld per categorie, zodat je gemakkelijk je eigen Paasbrunch kunt samenstellen.

Paasbrunch maken

Naast het standaard broodbeleg kun je gemakkelijk uitpakken met verschillende, deelbare, gerechtjes. Kies een eigerecht, iets zoets, een salade (of asperges!), iets met vis en een stuk gebraden vlees dat je aan tafel in stukken snijdt. Proosten doen wet het liefst met een versgeperst sapje of champagne.

Eieren

Geen paasfeest zonder eieren. Verstoppen en zoeken maar óók op tafel. Een traditionele schaal scrambled eggs, gekookte eieren om uit te lepelen, uit de oven of klassieke eggs Benedict, allemaal lekker en feestelijk. Wil je uitpakken? Hieronder meer ideeën voor eigerechten.

gevulde eieren

Drie soorten gevulde eieren

Bekijk
pita

Cilbir met zelfgemaakte pita 

Bekijk
Eimuffins

Ei-muffins

Bekijk
Eiersalade met bieslook

Eiersalade met bieslook

Bekijk

Brood en sandwiches

Bij een paasbrunch hoort brood, lekker als afwisseling tussen de gerechten door of om te beleggen. Ga voor luxe, rustieke broden of een brioche. Liever iets speciaals? Kies dan voor belegde sandwiches of wraps.

Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas

Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas

Bekijk
Broodhaasjes

Broodhaasjes

Bekijk
zalmrolletjes

Zalmrolletjes

Bekijk
Feestelijk Vistaartje

Feestelijk vistaartje

Bekijk

Soep

Een grote pan op tafel of een klein glaasje tussendoor: een soepje hoort nu eenmaal bij de paasbrunch. Ga voor een groentevariant: gezond, goedkoop maar vooral niet te zwaar bij de andere gerechten. Er is nog zoveel te proeven.

Preisoep

Franse preisoep met comté-borrelbrood

Bekijk
Witte-aspergesoep met hamstengels

Witte-aspergesoep met hamstengels

Bekijk
Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons

Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflook- croutons

Bekijk

Asperges

Hierboven namen we ze al mee in de soep: asperges. Want geen paasbrunch zonder het witte goud. Hieronder onze drie favoriete recepten met witte én groene asperges. Heerlijk te combineren met vis.

Groene asperges met burrata

Groene asperges met burrata

Bekijk
Gravad lax met groene asperges en mierikswortelmayonaise

Gravad lax met groene asperges en mierikswortelmayonaise

Bekijk
Asperges à la Flamande met gerookte zalm

Asperges à la Flamande met gerookte zalm

Bekijk

Salade

Een frisse afwisseling in een mooie schaal: kies een salade die bij je andere gerechten past. Een frisse voorjaarssalade met appel doet het altijd goed.

Kapucijnersalade

Kapucijnersalade met karnemelkdressing

Bekijk
Radicchio

Salade met mozzarella en roodlof

Bekijk
Waldorfsalade

Hippe waldorfsalade

Bekijk

Mooie stukken vlees


Een mooi, groot stuk vlees dat aan tafel gesneden kan worden is feestelijk en ideaal. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden en warm houden in de oven. 

Pork Wellington

Pork Wellington

Bekijk
Kiprollade

Kiprollade recept

Bekijk
Pittige gevlinderde kip

Pittige gevlinderde kip

Bekijk

Hartige taart

Makkelijk voor te bereiden en iedereen eet er lekker van: een quiche of hartige taart. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Tip voor iedereen met kinderen: een hartige taart is een ideale manier om groente te verstoppen voor kinderen die daar niet gek op zijn. Je kunt de quiche serveren als een taart maar ook als kleine cupcakes.

Quiche met cherrytomaat en broccoli

Quiche met broccoli en cherrytomaten

Bekijk
Zalm-preiquiche

Zalm-preiquiche met dille-roomsaus en frisse salade

Bekijk
Russische zalmkrans

Russische zalmkrans

Bekijk

Zoete paasrecepten

Een brunch bestaat uit zoete en hartige gerechten. Het is prima om alles in één keer op tafel te zetten maar je kunt ook kiezen voor een zoete afsluiter. Hoe dan ook, kies met Pasen voor een spektakelstuk. 

Chocolade Croissant Pudding

Chocoladecroissant-pudding

Bekijk
Crumble van rabarber met aardbeiensyllabub

Crumble van rabarber met aardbeiensyllabub

Bekijk
tulband cake

Tulband cake

Bekijk

Fruitdrank en champagne

Frisse fruitdrank

Versgeperste jus d’orange doet het altijd goed bij een brunch. Een mooie karaf water met partjes sinaasappel, citroen, druiven of ander fruit naar keuze werkt ook. Je kunt de fruitdrank natuurlijk ook mixen met een scheut van je favoriete drank.

Champagne

Een brunch is een feestje en daar mag gebubbeld worden. Wat ons betreft met de meest feestelijke manier om te proosten: Champagne! Of kies voor een cava of een prosecco als je daar meer van houdt. Maar een sgroppino is ook heerlijk om te serveren.

sgroppino

Sgroppino

Bekijk