Lekkere recepten...

...voor het paasontbijt >

...voor de paasbrunch

...voor het paasdiner >

Eieren

Eieren
Geen paasfeest zonder eieren. Verstoppen en zoeken met de kinderen, maar ook op tafel. Een mooie schaal scrambled eggs, gekookte eieren om uit te lepelen, uit de oven of klassiek Benedict, allemaal lekker en feestelijk. Bekijk hier hoe je verschillende bereidingen perfect uitvoert.

Chocolade eieren

Chocolade
Eitjes en hazen van chocolade in mooie verpakkingen kun je gebruiken als tafeldecoratie. Een stuk origineler is dit gevulde chocolade ei of deze prachtige bonbon-eitjes.

Frisse fruitdrank

Frisse fruitdrank
Versgeperste jus d’orange doet het altijd goed bij een brunch. Ook vrolijk: deze Paaspunch (met of zonder Prosecco erin) vol vers fruit. Een mooie karaf water met partjes sinaasappel, citroen, druiven of ander fruit naar keuze werkt ook.

Brood

Brood
Bij een brunch hoort brood, lekker als afwisseling tussen de gerechten door of om te beleggen met het assortiment op tafel. Ga je voor versgebakken? Kies voor zachte, romige brioche of snelle volkorenbroodjes. Ook leuk ter afwisseling: pistachebroodjes. In Engelssprekende landen worden met Pasen vaak Hot Cross Buns geserveerd: zoete rozijnenbroodjes met kaneel.

Soep

Soep
Een grote pan op tafel of een klein glaasje als amuse: een soepje hoort erbij. Ga voor een groentevariant: gezond, goedkoop, maar vooral niet te zwaar bij de andere gerechten. Deze doperwtensoep met munt en crème fraîche is fris en feestelijk, met deze aspergebouillon met saffraanroom maak je gegarandeerd indruk, of proef het voorjaar in een soepje van avocado en sla.

Bekijk meer soepen

Sunday roast

Sunday Roast
Een mooi, groot stuk vlees dat aan tafel gesneden (getrancheerd) kan worden is feestelijk en ideaal: je kunt het in zijn geheel voorbereiden en warm houden in de oven. Beenham met honingglazuur vindt iedereen lekker, beef Wellington is topklasse en echt bijzonder is een hele kip garen in een zoutkorst: zo sappig heb je kip nog nooit geproefd!

Asperges

Asperges
Het witte goud vaak geassocieerd met Pasen, maar dit jaar hebben we pech: het officiële aspergeseizoen start op 5 april, na de Paasdagen dus (die dit jaar vroeg vallen). Mocht je toch asperges op de kop kunnen tikken (of nog iets in de vriezer hebben liggen): lucky you! Bekijk hier recepten met witte asperges.

Hartige taart

Hartige taart
Makkelijk voor te bereiden en iedereen smult ervan: quiche is perfect bij een brunch. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos, kijk maar eens bij deze recepten. Tip voor moeders: een hartige taart is een ideale manier om groente te verstoppen voor kinderen die daar niet gek op zijn. Je kunt de quiche serveren als een taart, maar ook als kleine cupcakes: zo heeft ieder makkelijk een eigen portie.

Zoete taart

Zoets
Een brunch bestaat uit zoete en hartige gerechten. Het is prima om alles in een keer op tafel te zetten, maar je kunt ook kiezen voor een zoete afsluiter. Hoe dan ook, kies met Pasen voor een spektakelstuk. Paascupcakes bijvoorbeeld, of een prachtig gedecoreerde Voorjaarskoek. Een vrolijk gele advocaatvlaai misstaat niet op tafel en ook van deze Paastulband zal niemand zijn ogen kunnen afhouden.

Salade

Salade
Een frisse afwisseling in een mooie schaal: kies een salade die bij je andere gerechten past. Een avocadosalade met limoendressing en hazelnootjes is vrij neutraal, maar iets meer uitgesproken kan ook: salade van appel en gorgonzola bijvoorbeeld of witlofsalade met vrolijke granaatappelpitjes. Zin in een ouderwetse huzarensalade? Kies voor een van deze variaties.

Visschotel

Visschotel
Nederlanders eten over het algemeen gezien niet veel vis, als je het vergelijkt met andere landen. Bij de Paasbrunch hoort vis er echter helemaal bij, zeker als het zalm is of een schotel met koude gemengde vissoorten, zoals paling, makreel, Hollandse garnalen en haring in stukjes. Keer iets anders? Deze hartige matses met zalm passen helemaal bij Pasen, deze rouleau van gerookte heilbot kun je goed voorbereiden en voor echte decadentie ga je voor een prachtig plateau Fruit de Mer.

Champagne

Champagne
Een brunch is een feestje en daar mag gebubbeld worden! Wat ons betreft de meest feestelijke manier om te proosten: Champagne! Er zijn verschillende soorten mousserende wijnen die in prijsklasse ver uiteen kunnen lopen. Geen idee welke fles je moet kopen? Deze uitleg van Corria is wellicht verhelderend.