1. De wereld van de Happy Pear

Stephen & David Flynn - Simpel, verrassend en heerlijk eten voor een gezond en gelukkig leven

Voor de Ierse broers David en Stephen Flynn, the Happy Pear, staan plezier, smaak en vriendschap centraal bij het koken. Hun boodschap: eet meer groenten! In ‘De wereld van de Happy Pear’ vind je meer dan 100 verrassende plantaardige recepten die je doen watertanden. Ook vind je tips voor een gezonde leefstijl, hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en hoe je lekker plantaardig kookt, ook als het gaat om een zomerse barbecue of een eivrije pavlova.

2. De Happy Pear: Recepten voor geluk

Stephen & David Flynn - Smakelijk en simpel vegan food

Dit boek staat vol met vegan food waar je gelukkig van wordt. Naast meer dan 100 recepten bevat het boek ook inspiratie om gelukkiger te worden, van een gezondheidsreboot tot rust brengen in je hoofd. Al bijna 15 jaar is de boodschap van David en Stephen Flynn van de Happy Pear: eet meer groente! Ze hebben allerlei hypes zien komen en gaan, en weten inmiddels wat werkt – voor henzelf, voor hun gezinnen en voor de duizenden mensen die op de Happy Pear-­manier eten.

3. De kunst van het koken

Henri de Toulouse-Lautrec & Maurice Joyant, inleiding Johannes van Dam - Met 197 originele recepten, geïllustreerd met tekeningen en litho’s

De tweehonderd oorspronkelijke recepten van Henri de Toulouse Lautrec en zijn vriend Maurice Joyant getuigen van smaak, inventiviteit en het waarlijk aanvoelen wat koken is: een creatieve bezigheid. Dit unieke receptenboek, oorspronkelijk uitgegeven in 1930, is fraai geïllustreerd met tekeningen en litho’s van Henri de Toulouse-Lautrec en voorzien van een inleiding van Johannes van Dam.

4. Good Food 

Laurianne Ruhé - Word in 1 maand de beste versie van jezelf 

Een boek boordevol inspiratie, tips en recepten om in één maand de beste versie van jezelf te worden! Gezond leven betekent niet dat je de rest van je leven worteltjes moet knagen of een dieet moet volgen, integendeel. Met de GoodFood-methode valt gezond eten volgens de 80/20-regel eenvoudig te integreren in je dagelijks leven. Laurianne Ruhé laat zien dat er voor iedere ongezonde gewoonte, een gezond en vaak nog lekkerder alternatief bestaat.

5. Good Food in 20 minuten

Laurianne Ruhé - Gezond zonder gedoe

Heb jij ook chronisch tijdgebrek? Wil je niet uren in de keuken staan, maar wel lekker en gezond eten? Laurianne Ruhé laat zien hoe je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd maakt, zonder gedoe! Ze geeft recepten en tips en tricks voor quickfix-ontbijtjes, voedzame lunches en diners, lekkere snacks en gezonde sapjes en smoothies. Al deze simpele recepten voor een gezonde leefstijl staan binnen 20 minuten op tafel. De recepten zijn gluten-, koemelk- en suikervrij, zodat je de beste versie van jezelf wordt.

6. De Detox Kitchen Bible

Lily Simpson & Rob Hobson - 200 recepten zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker voor een optimale gezondheid

In De Detox Kitchen Bible vind je 200 lekker lichte recepten om je gezondheid een boost te geven. Van kleurrijke salades, gezonde snacks en zoetigheden tot voedzame maaltijden met groenten, vis, kip en kalkoen: alle recepten zijn zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Maar dit is niet alleen een kookboek. Achter in het boek vind je uitgebreide voedingsinformatie en detoxprogramma’s om gericht gezondheidsproblemen aan te pakken.

7. Detox Kitchen Groenten

Lily Simpson - Verse en gezonde recepten zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker

Detox Kitchen Groenten laat zien hoe heerlijk en veelzijdig groenten kunnen zijn. In dit boek vind je 150 simpele feel-good recepten voor 33 verschillende soorten groenten, boordevol smaak en voedingsstoffen, maar zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker. Deze manier van koken ondersteunt je gezondheid en dagelijkse vitaliteit.
Een boek vol inspiratie voor vegetariërs en voor iedereen die meer wil afwisselen met groenten.

8. De FODMAP-vriendelijke keuken

Emma Hatcher - 100 makkelijke en lekkere recepten voor een gezonde buik

Als je last hebt van PDS of van voedselintoleranties, levert dat veel ongemak op. Een FODMAP-arm dieet kan dan helpen. Emma Hatcher laat zien hoe makkelijk en lekker deze manier van eten is. Geen ingewikkelde recepten, maar gezonde en heerlijke gerechten die snel op tafel staan, van lekkere ontbijtjes, lunches en diners tot FODMAP-vriendelijke snacks en zoetigheden. Ook vind je in dit kookboek handige informatie over het FODMAP-principe en tips & tricks. Emma’s boodschap: je kunt écht lekker eten zonder buikpijn te krijgen!

9. Hollandse klassiekers anno nu 

Tjitze van der Dam - Van appeltaart tot zuurvlees

In dit boek vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die de Hollandse keuken willen (her)ontdekken.

10. Het pindakaasboek

Jennifer Foster & Lianne Koster

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Een boterham met pindakaas kent iedereen en in bijna ieder huis vind je wel een potje. Maar wist je dat je met pindakaas ook heerlijk kunt koken? Wat dacht je van pindakaasijsjes, pindakaaswafels of een pindakaasburger? Het pindakaasboek tovert met een simpele pot pindakaas fantastische gerechten op tafel. Laat je inspireren door de creatieve tips en bijzondere suggesties om meer uit een potje pindakaas te halen.

11. Het hagelslagboek

Jennifer Foster & Lianne Koster

 

Dat hagelslag goed in koekjes of cakejes past, weten de meesten al. Maar wist je dat het ook fantastisch smaakt met bacon of blauwe kaas? Of in een pittige tomatensoep of als topping op een flammküchen? Het Hagelslagboek biedt inspiratie voor vernieuwende gerechten en twists op klassieke recepten. Het boek laat zien hoe je zelf hagelslag kunt maken en hoe je hagelslag kunt gebruiken als smaakmaker in bijzondere gerechten. Spread the hagel!

12. Captain’s Dinner

Sandra van Berkum en Tal Maes - Koken met de Holland-Amerika Lijn

De Holland-Amerika Lijn stond bekend om haar uitstekende service en het voortreffelijke eten. De gerechten op de menukaarten dienden als inspiratiebron bij het schrijven van meer dan 50 recepten. Veelal klassieke recepten, die met een paar aanpassingen aan de moderne tijd nog altijd de moeite van het bereiden waard zijn en die nostalgische verlangens oproepen naar het onbekommerde en luxueuze leventje aan boord van de schepen van de Holland-Amerika Lijn.

Deze actie is in samenwerking met Uitgeverij Scriptum 

Scriptum is opgericht in 1985. Het is een zelfstandige uitgeverij die non-fictieboeken op de markt brengt op het gebied van management psychologie & gezondheidtaal & communicatiekunst, geschiedenis, maatschappelijke vraagstukken, onderwijs, koken en foto & cadeau.

Spelregels
Deze actie loopt van 1 januari 2019 tot 1 januari 2020. Iedere maand ontvangt de winnaar een (kook)boek, wat uitkomt op een totaal van 12 (kook)boeken.