Geroosterde groenten met geitenkaas en venkelsalade

Deze geroosterde groenten met geitenkaas en venkelsalade zijn een plaatje! Groot pluspunt: het ziet er niet alleen heel erg mooi uit, het smaakt ook nog eens heel erg goed. Ben je vegetarisch of wil je wat vaker vlees laten staan? Dan is dit recept net wat voor jou. 

Miniatuurvoorbeeld

Veggie pizza

Het is altijd tijd voor pizza! Extra fijn: deze vegetarische pizza's maak je helemaal vers, maar staan toch zo op tafel. Kies jij voor de tomaat-basilicum topping of ga je toch voor de verrassende groene bonen topping? Beter nog: maak ze gewoon lekker allebei.

 

Miniatuurvoorbeeld

Vegetarische spaghetti bolognese

Vegetarische spaghetti bolognese is natuurlijk eigenlijk gewoon geen spaghetti bolognese... Maar deze versie met linzen van PLUS is minstens zo lekker als de klassieker! Met zo veel verschillende groenten en heerlijke verse kruiden mis je het vlees in dit gerecht helemaal niet.

Miniatuurvoorbeeld

Krokante kikkererwten met gefrituurde spruitjes

Kikkererwten zijn perfecte vleesvervangers en bovendien ook hele lekkere smaakmakers. Dit gerecht met zoete aardappel, pinda's, krokante kikkererwten en spruitjes zit bomvol smaken en is een goed vullende maaltijd. Wat willen we nog meer?

Miniatuurvoorbeeld

Tomatenclafoutis

Clafoutis is oorspronkelijk een zoet Frans gebakje, maar wij steken 'm gewoon in een hartig jasje. Zonder vlees, maar met tomaat, spinazie en zachte camembert. Met een frisse groene salade ernaast heb je een heerlijk vegetarisch gerecht waar je U tegen zegt.

Miniatuurvoorbeeld

Quinoa-kikkererwtenburgers

Ojee... Staat er een vega-dagje op de planning, maar ook ontzettend veel zin in een giga-hamburger? 24Kitchen to the rescue: probeer deze quinoa-kikkererwtenburgers! Met gekaramelliseerde ui, cheddar en spicy mayonaise heb je een heerlijke complete burger om jouw hamburger-honger te stillen. Vlees? Nee hoor, helemaal niet nodig. 

Miniatuurvoorbeeld

Courghetti met cashewpesto

Voor als je vanavond nog een stapje verder wilt gaan: deze courghetti met cashewpesto is niet alleen vega, maar ook helemaal vegan! Maak dit gerecht met zelf gedroogde tomaatjes, een pesto van cashewnoten, basilicum en kappertjes en knapperige courghetti en je hebt een heerlijk gerecht waar je trots op kan zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Mexicaanse vega tortilla's

Een populaire vleesvervanger is het veelzijdige tofu en dat is precies de basis voor deze Mexicaanse vega tortilla's. Breng het op smaak met veel kruiden en specerijen, voeg een grote dosis groenten en kidneybonen toe en het wordt een gezellige Mexicaanse fiësta op je bord. 

Miniatuurvoorbeeld