De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ravioli met inktvisinkt, zeebaars, coquilles en gorgonzolasaus

Deze bijzondere ravioli kleur je zwart met inkvisinkt, wordt gevuld met zeebaars en serveer je met een romige gorgonzolasaus. Daar maak je zeker indruk mee!

Ravioli met inktvisinkt, zeebaars, coquilles en gorgonzolasaus

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Rokus in aflevering 14 van The Chefs' Line Nederland. 

Deeg

Los de inkt op in een halve el water en meng met ei. Zeef de bloem en semola boven een plastic kom en voeg het ei en zout toe. Meng en kneed en leg weg in huishoudfolie.

Vulling

Verwijder de huid van de zeebaars en controleer op graten. Bak de vis kort in een koekenpan en meng visvlees in een bakje met de citroenschil, mascarpone en bieslook en breng op smaak met zout en peper.

Ravioli

Rol de pasta uit, vorm hoopjes zeebaarsvulling en leg op de pasta. Vorm ravioli door het deeg dubbel te vouwen, aan te drukken en te snijden met de raviolisnijder. Probeer de ravioli niet groter te maken dan 5 bij 5 cm.

Afmaken gerecht

Breng water aan de kook voor de pasta. Maak de gamba’s schoon, snij de bieslook. Smeer tomaatjes in met olie in en rooster. Doe de room en kazen voor de saus in een steelpan en verwarm op matig vuur. Maak de saus af met citroen en peper. Bak de coquilles en gamba’s kort in een koekenpan. Kook de ravioli ca. 4 minuten in kokend water, haal uit pan en leg even weg. Doe direct de zeekraal in het kokende pastawater en laat maximaal 2 minuten koken.

Serveren

Maak een bord op met saus, ravioli, gamba, coquille, tomaatjes, zeekraal en bieslook. Maak af met een scheut extra vierge olijfolie en een draai peper. Schuim naar smaak de saus op met een staafmixer in een hoge beker. Lepel over het gerecht.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker