De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ravioli met ei en asperges, aspergebechamel en lamsham

Een voorgerechtje waar je indruk mee maakt: zelfgemaakte ravioli met romige aspergebechamel en gedroogde lamsham.

Ravioli met ei en asperges, aspergebechamel en lamsham

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Pastadeeg

Kneed de bloem met de eieren tot een soepel pastadeeg. Verpak in plasticfolie en laat rusten.

Raviolivulling

Schil de asperges en kook ze beetgaar in water met zout. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Gaar tot een roux. Verwarm de room en los de kaas erin op. Snij de ham in fijne blokjes en voeg samen met de gesneden asperges toe aan de room. Voeg de roux ook toe aan de room, tot een wat dikke massa ontstaat en roer de crème fraiche door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling afkoelen. Rol het pasta deeg dun uit. Spuit toefjes vulling op het deeg. Leg er een rauwe eidooier op. Bestrijk met water en dek af met pastadeeg, druk goed aan en steek er ravioli uit. Kook de ravioli vlak voor serveren in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. 

Gedroogde lamshamkruimels

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de ham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 17 minuten krokant.

Aspergebechamel 

Ris de tijm. Pel en hak de knoflook, ui en de tijm. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de tijm, knoflook en ui toe. Fruit het geheel zonder te laten kleuren. Voeg de bloem toe en gaar de roux. Voeg beetje bij beetje het aspergevocht en de room toe, roer elke keer met een garde door tot het al het vocht gebruikt is. Kook kort door tot bechameldikte.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker